Yanlış Hesap Yargıdan Döndü

Görevde Yükselme Sınavı sonucuna göre ataması yapılan eğitim çalışanları, Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmeyen bir uygulamayla tercihleri yerine İl Müdürlüğü’nün uygun gördüğü yerlere ataması yapılarak, hem hak gaspı hem de eşi benzeri görülmemiş bir hukuk skandalı ortaya konmuştu. Konuyu defalarca gündeme taşımış, yazılı olarak uyarmış, basın yoluyla haksız uygulamaya dikkat çekmiştik.

Bu süreçte, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde boş norm yok denilerek hem adaylar kandırılmış hem de hakkını aramak isteyenlere aba altından sopa gösterilerek yıldırılmaya çalışılmıştı. Oysa Bakanlıktan aldığımız bilgiler doğrultusunda 19 adet boş norm olduğunu ve eğitim çalışanlarına doğru bilgi verilmediğini açıklamıştık.

Tüm gerçekler ortadayken eğitim çalışanlarının hakkı ve emeğini gasp etmekten geri dur(a)mayanların bu hukuksuz uygulamalarına karşı başlattığımız hukuk mücadelesini kazandık. Yargı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hiçbir kriter gözetmeksizin keyfe keder yapılan bu haksız ve hukuksuz atamanın iptaline karar vermiştir.

Yargı kararı göstermiştir ki, o gün için ortaya koyduğumuz üyemiz olsun veya olmasın tüm eğitim çalışanları için yaptığımız mücadelenin haklılığı bir kez daha tescillenmiş; gerek sözlü, gerek yazılı, gerekse basın yoluyla ortaya koyduğumuz tüm söylemlerin doğruluğu, eğitim çalışanlarına yapılan zulmün gerçekliği, üyeleri için gıkı çıkmayan sözüm ona sendikaların duruşu açık ve net olarak ortaya koyulmuştur.

Adalet yerini bulmuş, doğrular ve gerçekler geçte olsa ortaya çıkmıştır.