Özdemir mesajında unları söyledi;

"Gerek devlet hizmetinde, gerekse özel sektörde en az 20-25 yıldan başlamak üzere 45 yıla kadar uzun süren bir çalışma hayatından sonra emekliye ayrılacak insan gelecek endişesi duymadan, ömrünün geri kalan kısmını huzurlu, mutlu ve insanca yaşamayı hayal etmektedir.

Ancak Türk emeklisi, yıllardan beri kapısından girmek için mücadele ettiğimiz AB ülkelerindeki emeklilerin hayat standartlarının çok gerisinde kalmış, bulabildiği ek işlerle hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır.

Emekliler hastalandıklarında, hastanelere ve eczanelere ek ücret ödemekten, ortez, protez parası ödemekten perişan olmuştur. AB ülkeleri emeklilerini Akdenize tatile gönderirlerken, biz ise hastane yatak parasını otel parası diye ödemekteyiz.

Emekliler, huzur içerisinde, kimseye muhtaç olmadan geçinebilecekleri bir gelir düzeyi ile rahatça muayene ve tedavi olacakları bir sağlık sistemi bekliyor.

Bu nedenle özellikle “sağlık” konusunda hassas sınıfta değerlendirilen yaşlılarımızın muayene ve tedavi giderleri bütçelerine yük olmamalıdır. Tedavi ve ilaçtan katkı payı alınmamalıdır.

Emeklileri; çalışmayan, verimsiz, tüketen, hastalıklı insanlar gibi görmek onlara en büyük haksızlık, vefasızlık ve saygısızlıktır.   

Emekliler daha fazla ezilmemek, haklarını korumak için, örgütlenme yolunu seçmelidir.

Emekliler iktidardan sendika kurma hakkının verilmesini istemektedir. Sendika kurulduğu takdirde, emeklilerin hak arama mücadelesi yasal zemine oturmuş olacaktır. Emekliler sendika kurma hakkını büyük bir sabırla beklemektedir.

Emekli arkadaşım, teşkilatsız olunca, bir olmayınca, toplu olmayınca, ülkeyi yönetenler emeklileri hiç dikkate  almıyor.  Sendika mücadelemiz ve haklarımızı almak için, gelin birlik olalım. İnsanca yaşamak, emeklerimizin karşılığını almak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek ve kula kulluk etmemek için Türk Emekli-Sen’e ve Birleşik Emekliler Derneğimize destek verelim.

Çalışanlara toplu sözleşme hakları var da emeklilere niye yok, biz maaşımız az, artırın diyemeyecek miyiz?  Biz artık maaş kuyruklarında, hastane kuyruklarında sıra bekletmeyin diyemeyecek miyiz. Tedavi masraflarımızın, ilaç masraflarımızın bedelinin tamamını devlet ödesin, bizlere yaşlı evleri, lokalleri açın diyemeyecek miyiz?

Hayat sıkıntılarına ve zorluklarına karşı, beraberce mücadele etmek ve iyi günlere ulaşmak sizin elinizde. Birlik olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım… 

Bütün bu olumsuzluklar içinde unutulan emekliler gününüz kutlu olsun."