“Yanmış ağaçlar sonsuza dek kalır, çünkü çürümezler..!

Bizler ise yanmadan çürür olduk!

1992 de Merhum Akif İnan ağabey bu yola çıkarken bu günler hiç aklına gelmiş midir..Kim bilir.? 
Kendisi aldığı bir öğretmen maaşını genel merkezin kirasını karşılamak için uzun yıllar denkleştirip yol aldığı sendikasının bugün ülke gündemine nasıl geldiğini görseydi ruhunda nasıl bir derin sızı bırakırdı bu durum heyhat..! Veya onun o meşhur hiddetine gark olurmuydu herkes bizim de bugünlerde olduğumuz gibi..
 
Ya rahmetli Erol Battal ne derdi bugün aramız da olsa nasıl eser nasıl isyan ederdi ne tür şeyler yapardı kim bilir? 

Biz etmiyoruz yazık! Düşünsenize ultra lüks genel merkez binasına özel kartla girebiliyorsunuz ancak kiminle görüşecekseniz onun katına çıkabiliyorsunuz o kart başka kata gitmiyor yazık,ruhun daralmazsa bir git istersen yoksa uzaktan izlemek..
Bir zamanlar bizim  karşılıksız emeğimiz vardı ,güzel günlerimiz vardı,hayallerimiz vardı, bırakın Türkiyeyi tüm Dünyayı değiştirme rüyalarımız vardı sıcak ve küçük mekanlarımız samimi dostlarımız vardı..haklıydık ve şerlilere karşı korkusuzduk.Şimdi kim şerli ondan bile emin değiliz..?


Aldıkları astronomik maaşların Türkiye’de gündem olduğu ve bu konuda derin sessizliğe gömülmüş,lüks araba haberleriyle çalkalanan,ihtişamlı binalarımızın var olduğu kapitalist sendikal çağı yaşıyoruz kendi içimizde ve hiç kimsenin sesi çıkmıyor. 


Hani Hz.Ömerler nerde..Nerde Lat-Uzza-Menat ;Otorite-Güç-Para putlarına tapmayacak bir topluluk olabilmek hayalleri nerde..! 
Ümmetin parasını çarçur ettirmem diyen Gündoğdu nerde..! 
Bize o öğretmişti kafamıza vura vura o kavramı sendikada;
Ümmetin parası..!


Ama hiç sesi çıkmıyor bu günlerde biliyorum ki o para ve şaşaa konusunda asla yanlış yapmadı onun döneminde şube başkanlarının maaşı bir okul müdürünün maaşından bile azdı. Genel Merkez yöneticilerinin maaşları ancak Ankara’da kirada tek maaşla geçinebilecek kadardı.Ben biliyorum ki 2013 de üst düzey devlet memurlarına bir gecede 600-900 tl arası zam geldiğinde genel merkez yönetimini acil toplayarak öğretmene bir kuruş ek ödeme verilmemişken bizim maaşlarımıza tüzük gereği kanunen gelen 600 tl zam yapmak 
bu sendikaya,kurucusuna, üyesine ihanet olur diyen ve o zammı almayan aldırmayan Gündoğdu nerde..?Neden hiç ses vermiyor..Yoksa bizi o dönemde öğretmenlere ek ödeme almak için bir yıl boyunca Ankara’nın altını üstüne getirerek yaptırdığı eylemler aklına gelince bugünkü yaşananlara yüzde 3.5-yüzde 4 lere onun karşılığında yaşanan kahretici fahiş maaş gündemlerine neden hiç ses vermiyor..Ümmetin parası nerde..!
Yoksa oda hüzünlü bir isyanımı yaşıyor kendi içinde kim bilir..?

Yazık oldu yazık içimiz yansada bazan üzerimize yürüyemeyecek kadar ağırlıklar çökse de,bazen öz evladımızdan daha fazla sevdiğimiz emek verdiğimiz sade bir öğretmen olarak her kim olursa olsun isterse öz babamız olsun tüm zalimlere isyan ettiğimiz o ev ,o ağaç hiç yanmadan çürümeye başladı ! Hem de ne çürüme bizi o ağır yükle sokak da sürünerek yürütecek kadar !


Sadece içim ruhum değil her gün kapısını açmak için anahtarı elime aldığım sağ elim açıyor yazık ki ne yazık..!
Kapitalist sendikacılık çağı... Erdemli sendikacılığın sonu bu olsa gerek..!

Murat BİLGİN 
Eğitimbirsen Eski Genel Başkan Yardımcısı


Kaynak: kamudanhaber.net