Mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin il/ilçe emri verilmesi  gerektiğini belirten Genel Başkan Geylan; “Bilindiği gibi  Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değişikliği başvuru sonuçları açıklandı. Ancak, başvuru yapan önemli sayıda öğretmenimiz alanında boş kontenjan bulunmadığından dolayı yer değişikliği yapamayarak mağdur olmuştur.  Adı üstünde mazeret tayin hakkı ama yapılmıyor. Ya eşi başka yerde çalışıyordur, ya sağlık durumu var ya da can güvenliği durumu vardır. Mazeret durumu ile bir öğretmenimiz tayin istiyor ise,  burada başka bir durumu bakılmamalıdır. Ayrıca, Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, mazerete bağlı yer değişikliği yapamayan öğretmenlerimize il/ilçe emrine atanma hakkı verilerek,  Anayasa ile güvence altına alınan sağlık ve aile bütünlüğünün korunması gibi temel hakların korunmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini talep ettik.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Genel Başkan Geylan; “MEB Mazeret durumundan tayin talebi karşılanmayan öğretmenlerimizi daha fazla bekletmemeli, il/ilçe emri hakkı vermelidir. Aksi bir tutum “-mış gibi” yapmaktır!” dedi.

Tüm üniversitelerimizin, süreçle ilgili kesin kararlarını bir an önce duyurması gereklidir.

Üniversitelerin bir an önce uzaktan ya da yüz yüze eğitime geçiş noktasında bir karar vermesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Geylan, “Konya’da üç üniversitemiz güz dönemini uzaktan eğitimle yapma kararı aldı.

Malum, YÖK bu konuda kararı üniversitelere bırakmıştı.

Tüm üniversitelerimizin, süreçle ilgili kesin kararlarını bir an önce duyurması gereklidir.

Öğrencilerimiz, özel yurt kayıtları ya da ev kiralama telaşında olacaklar. Bunlar, öğrencilerimiz ve aileleri için ciddi ekonomik maliyetlerdir.

Bu kararlarla ilgili gecikmeler, zaten ekonomik sıkıntı içerisindeki insanlarımızı yeni mağduriyetlerle karşı karşıya bırakacaktır.” dedi.