#MEB'İN #ÖZÜRGRUBU" Sınavı ve #ADALET 
Öğretmenlerden özür grubu ataması yapılamayanlar İl Emri olarak atandı.

Hayırlı Olsun

Teşekkür ediyoruz.

Ancak bir türlü ne kurumsal bütünlük ne de adalet sağlanabildi.Sağlanacak gibi de görünmüyor.

-Yıllardır MEB'in Özür grubu ile ilgili kılavuzu yayınlarken İl/ilçe emri ile ilgili bir ibareyi koymaması belirsizliğe sebep olup başlı başına adaletsizlik doğuruyor.
Şöyle ki İl/ilçe emri olmama ihtimaline karşı yüksek puanlı bir meslektaşımız özrünün olduğu ilin mahrumiyet bölgesine tercih yapıyor ve geliyor. Gelmesine geldi de yıllarca İl içi yani ilçeler arası özür grubu bir anlam ifade etmediği için yerinde çakılı kalıp eşi ile aynı ilçede buluşamıyor. Oysa aynı branşta çok daha düşük puanlı bir meslektaşımız ya puanı yetmemiş ya da tercih yapmadığı için il/ilçe emrini bekliyor ve de çoğunlukla yaz dönemlerinde MEB nazlansa bile baskı ile uygulamasından istifade etmiş oluyor. 
Sonuç:Mazereti Merkez İlçe olan aynı branştan 200 puanlı Darende'de, Pütürge'de, Kuluncak'ta bir okulda... 30 puanlı(ki en doğal hakkı) Battalgazi, Yeşilyurt İlçe emrinde..
Buyrun adalete!!

Gelelim bu yıl  yeni ek adaletsizliğe davetiye çıkaracak İL EMRİ uygulamasına...

Geçen haftalar belirsizlik yüzünden yüksek puanla taşraya gidenlere yapılan adaletsizliği bir kenara bırakalım. Şimdi İl Emrine atananların arasında oluşacak yüksek ihtimalli adaletsizliği gidermek için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. 

Bakanlık İl Emri yerine İlçe Emri uygulamasına gidip İl Emrine atanan öğretmen arkadaşları yeni arayışlara sürüklememeliydi,
İl Müdürlüklerini de zor durumda bırakmamalıydı. Ya da her meslektaşımızın özrünün bulunduğu ilçede değerlendirilmesi, arzusu dışında başka ilçeye gönderilmemesi noktasını açıkça belirleyip illere talimat vermeliydi/vermelidir. 

İl Müdürlükleri umarım hiçbir meslektaşımızı insiyatifi dışında resen özür ilçesi dışında değerlendirip yeni hukuksuzluğa ve adaletsizliğe kapı aralamaz. Ya da İlçe özrü dış İlçe olduğu halde İl Merkezinde oturana pozitif ayırımcılık yapma yolunu seçerken, birçok meslektaşımıza negatif ayrımcılığa otomatik olarak sebep olmamış olur... Biz bu noktada en yakınımızdan biri de olsa bir meslektaşımızla özel ilgilenip diğerlerine haksızlık yapma yolunu seçmeyiz ve bu yola başvuranların da karşısında olup üyemiz olsun/olmasın herkese eşit, ADİL uygulamadan yana tavır koyacağız. Ayrıca yanlış bir uygulama karşısında üyelerimize hukuki destek sağlayacağız.(Elhamdülillah bu güne kadar yapılan yanlışlara karşın davalarımızın %90'ı üyelerimizin lehine sonuçlanmıştır)

Yıllardır İl içi Mazereti olup eşinin yanına gidemeyen meslektaşlarımıza yapılan haksızlığın da bir an önce giderilmesi gerekiyor.

-MEB ve İl Mili Eğitim Müdürlüklerine tavsiye olarak diyoruz ki,
Gerek İl dışı, gerek İl içi mazereti sözkonusu olan tüm arkadaşlarımızın atamasını iyi bir planlama yaz sonunda gerçekleştirip atama bekleyen öğretmen adaylarından 50-60 bin atama ile taşra doldurabilir sanırım.

Taşraya da yıllardır söylenen ek ödemeyi devreye koymanızla sonraki yıllarda cazibeyi arttırabilirsiniz...

Her kademede Adalet ve Güven'e hizmet edecek net/açık kıstasları görmek ümidi ile.... 

Sağlıcakla kalın meslektaşlarım..

Hüseyin SÖYLEMEZ

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1No'lu Şube Başkanı
Memur-Sen İl Temsilcisi