Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sezer, Çukurova İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan skandallarla ilgili olarak, “İddialarımız, ortaya çıkan belgelerle üzeri örtülemeyecek şekilde kanıtlanmıştır. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da keyfî uygulamalara asla müsaade etmeyecek, mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek, ‘Kral çıplak’ diye haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Mehmet Sezer, düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Barış Pınarı Harekâtı’nı amasız, fakatsız, mazeretlerin ardına sığınmadan desteklediklerini ifade eden Sezer, “Bu, teröre, Türkiye’yi tehdit eden terör örgütüne yönelik bir operasyondur, savaş değil” dedi.

Ülke olarak, bu harekâtta başka devletlerin onayına veya meşruiyet ifadelerine gerek duymadığımızı hatırlatan Sezer, “Haklılığımızın kanıtı, yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmış milyonlarca Suriyeli ve terör örgütünün hedef gözetmeden katlettiği askerlerimiz ile bebek, çocuk ve kadınların da aralarında olduğu sivil şehitlerimizdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşunun temsilcileri olarak, devletimizin ve milletimizin yanındayız” şeklinde konuştu.


11. bölge toplantısı Adana’da yapılacak

Adana Şubesi olarak, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarının altını çizen Sezer, şöyle devam etti: “Eğitim-Bir-Sen 11. Bölge Toplantısı 27 Ekim 2019 Adana’da yapılacak. Mersin, Hatay ve Osmaniye'den yaklaşık 500 misafiri ağırlayacağız. Şube yönetimleri, disiplin ve denetleme kurulları, ilçe temsilcilik yönetimleri ve kadınlar komisyonu üyelerine yönelik bir eğitim programı da gerçekleştirilecek. Ayrıca, sendikal çalışmalar ve eğitim çalışanlarının sorunları ele alınacak, çözüme dair istişareler yapılacak.”

İddialar, ortaya çıkan belgelerle üzeri örtülemeyecek şekilde kanıtlanmıştır


Adana gündemine bakıldığında son günlerde özellikle Çukurova İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan skandalların konuşulduğunu vurgulayan Mehmet Sezer, ellerindeki belgelere göre Çukurova İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü’nde mobbing, adam kayırmacılık ve bazı kanunsuz işlerin yapıldığının artık net bir şekilde ortaya çıktığını, ancak soruşturma sonuçlarına rağmen bu kişilerin hâlâ aynı koltuklarda oturmaya devam ettiklerini kaydetti.

Meseleyi kişiler özelinde değerlendirmediklerini, kendilerinin oluşturulmak istenen haksız, hukuksuz ve adaletsiz düzene karşı çıktıklarını dile getiren Sezer, şunları söyledi: “Çukurova İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nde ilçe müdürü ile kurumdaki bazı yönetici ve çalışanlar hakkındaki iddialar, ortaya çıkan belgelerle artık yadsınamaz bir gerçeğe dönmüş ve haklılığımız bir kez daha kanıtlanmıştır. İlçe Millî Eğitim Müdürü ve bazı müdürlük çalışanları hakkında müfettişlerin yaptığı soruşturmalar sonrasında; MTSK sınavlarında çeşitli haksız, hukuksuz ve keyfî uygulamaların yapıldığı, herhangi bir sürücü belgesine sahip olmadıkları hâlde tüm ayrıntılar tasarlanıp, görev alacak kişiler belirlenerek 186 kişinin hukuksuz bir şekilde ehliyet yükseltme sınavlarına alındığı, İlçe Millî Eğitim Müdürü’nün direktifleri doğrultusunda bazı komisyon üyelerinin korunup kollandığı, hazırlanan özel listelerle kura çekilmeden hep aynı isimlere görev verilerek organize bir şekilde hareket edildiği ve sınavda görev almak isteyen eğitimcilerin büyük kısmının hakkının yendiği, sürekli görev alan ve diğer eğitimcilerin hakkının yenmesine neden olan bu kişiler arasında İlçe Millî Eğitim Müdürü ile aynı soyadı taşıyan bir kişinin daha olduğu, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapan bazı kişilerin adlarının çeşitli yolsuzluklara karıştığı; kanunsuz iş yaptığı belirlenen bu kişilerden birine, daha önce yapılan bir soruşturmada MTSK sınavları ile ilgili bir görev verilmemesi istendiği hâlde, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ısrarla görev verdiği, Haberci Modülü’nde yer alan komisyon üye sayılarıyla gerçekte oluşturulan komisyon üye sayıları arasında fark olduğu; inkâr edilemeyecek ve üzeri örtülemeyecek bir şekilde net olarak kanıtlanmıştır.”

Cevap bekleyen sorular

Sezer, kamuoyunun cevabını merak ettiği sorular olduğuna dikkat çekerek, “Soruşturma raporlarında geçtiği şekliyle ‘Bilerek, isteyerek ve tasarlayarak, organize bir şekilde’ gerçekleştirilen hukuksuz, kanunsuz ve keyfî eylemleri yapanlar, koltuklarını hâlâ nasıl koruyabiliyorlar? Soruşturmalarda adı geçen ve soruşturma sonucunda ceza alan kişiler aynı yetkilere sahip olmaya devam ettikleri takdirde, bu kişilerin bugün de soruşturmaya konu olan adaletsiz ve hukuksuz işleri yapmaya devam etmediklerini ve/veya etmeyeceklerini kim taahhüt edebilir? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp eden, kamu malını iç eden, kendilerine verilen emanete ihanet eden bu insanların arkasında kim var? Adalet terazisi şaşmış, vicdanları nasırlaşmış bu şahısları kim ya da kimler koruyor?” diye sordu.

Keyfî uygulamalara müsaade etmeyeceğiz

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından aldıkları yetki gücünü keyfî uygulamalarla yürütenlerin olayları çarpıttığını vurgulayan Sezer, “İddialarımızın gerçeği yansıtmadığını söyleyip ‘cambaza bak’ taktiğini uygulamaya çalışmışlardı. Hâlbuki biz herkesin bildiği yalın bir gerçeği dile getirmiş ve ‘Kral çıplak!’ diye haykırmıştık. Bu hukuksuzluklara imza atanlar bilsin ki artık yatsı olmuş ve yalancıların yaktığı mum sönmüştür. Bundan sonra, arzu ettikleri yeri aydınlatanların ve hakkı, hukuku keyfince uygulayanların saklanacak yeri kalmamıştır. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da keyfî uygulamalara asla müsaade etmeyeceğimizi ve mücadelemizi sonuna kadar sürdürerek ‘Kral çıplak’ diye haykırmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mehmet Sezer: ‘Kral çıplak’ demeye devam edeceğiz