Ulaştırma Memur-Sen’in 4. Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Hak-İş'le birlikte Şanlıurfa'da kutlayacaklarını belirterek, 'Emeğin sesini Urfa'dan yükselteceğiz, tüm emek kesiminin talep ve beklentilerini yüksek sesle haykıracağız' dedi.

 

Memur-Sen’e bağlı Ulaştırma Memur-Sen’in olağanüstü genel kurulu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin Yılancı, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Ulaştırma Memur-Sen delegeleri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Teşkilat mensuplarına hitap ettiği Konuşmasında Yalçın, örgütlü gücün önemine atıfta bulunarak sendikal tarihe kazanımlarla damga vurduklarını söyledi.

Ulaştırma Memur-Sen’in Örgütlü Gücü Ortada

Açış konuşmasında Yalçın, Ulaştırma Memur-Sen’e hitaben yaptığı konuşmasında, “Havacılık tazminatı konusundaki mücadeleniz, örgütlü sendikacılığınızın boyutlarını gösteriyor. Eğitim-Bir-Sen’in programında bile havacılık tazminatı ile ilgili cümle kuruluyorsa bu Ulaştırma Memur-Sen’in başarısıdır” dedi.

Ulaştırma Memur-Sen’in zorlukları aşarak bugünlere geldiğini ifade eden Yalçın, “Kamu görevlileri sendikacılığının sorgulandığı zeminden bugünlere, tüm hizmet kollarında yetkili bir konfederasyon haline geldik. Bunda Ulaştırma Memur-Sen’in ve teşkilatının da katkısı büyük. Örgütlü mücadelemizi güçlenerek sürdürmeliyiz” diye konuştu.

Yeni Dönem Daha Fazla Gayret Demek

Teşkilatlara, yeni dönemin daha fazla gayret gerektirdiği mesajını veren Yalçın, “Sendikal zeminin güçlenmesi, sendikal mücadelenin itibarının zedelenmemesi daha da ötesi olumlanması ve yükselmesi için sendikal kazanımlar için ter dökmeli, daha fazla örgütlenmeli ve daha geniş kitlelerle taleplerimizi ve tekliflerimizi deklare etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in emek ve hak mücadelesini sınırları dışına çıkarıp dünya sathına yaydığını vurgulayan Yalçın, “Zor şartlar ve zeminden bugünkü büyük çınar doğdu ve şimdi geleceğe yürüyor. Temsil kabiliyetini güçlendirerek, tüm dünya ülkelerine uzanarak evrensel bir emek hareketine dönüşüyor. Dünya sendikacılık zemininde kendimizi hissettiriyoruz. Latin Amerika’dan Uzak Asya’ya dünyanın dört bir yanından emek hareketlerini bir araya getirerek, küresel kapitalizme karşı mücadelenin ateşini harlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yalçın konuşmasında 1 Mayıs'ı Şanlıurfa'da kutlayacaklarını belirtti. Hak-İş'le birlikte 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını deklare eden Yalçın, emeğin sesini Urfa'dan yükselteceklerini belirtti.

Cankesen: Örgütlü Gücümüzün Hakkını Veriyoruz

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Can Cankesen ise yaptığı konuşmasında, Ulaştırma Memur-Sen olarak mücadelelerini en yüksek verimlilik seviyesinde sürdürdüklerini, örgütlü güçlerinin de hakkını verdiklerini belirtti.

Çalışkan: Ulaştırma Memur-Sen'i İleri Taşıyacağız

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanı Adayı Kenan Çalışkan ise yaptığı konuşmada Ulaştırma Memur-Sen'i daha ileriye taşıyacaklarının sözünü verdi. Çalışkan, soylu mücadeleyi güçlendirerek sürdüreceklerini belirtti.