Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin ‘’Bölge hizmetine bağlı yer değiştirmeler’’ başlıklı 29. Maddesi uyarınca; İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürlerinin 2020 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu 30 Nisan 2020 tarihinde yayınlandı.

Bu yer değiştirme işleminin bu sene de uygulanmaması için özellikle büyükşehirlerde görev yapan şube müdürlerince adeta kampanya yürütülmüş, Bakanlık kararlı bir tutum sergileyerek yer değiştirme işlemlerinin sonuçlarını 26 Haziran 2020 tarihinde açıklamıştı.

Şube müdürlerinin büyük bir kısmı pandemi sürecinde görev yaptığı yerden ilişkisini kesip rotasyonla tayini çıktığı görev yerine gidip göreve başladı .

Torpili olanlar bu rotasyonu deldi .

Bunlardan birisi de Ankara -Mamak ilçesinde şube müdürlüğü yapan Eğitimbirsen Ankara kadın komisyonları başkanlığı ve Eğitimbirsen şube yönetiminde görevler yapan Rahile Özdemir oldu .

Rahile Özdemir’in tayini rotasyonla Kırıkkale Keskin ilçesine yapıldı .

Daha sonra bu atama iptal edildi ve asaleten ataması Ankara’nın Kahramankazan ilçesine yapıldı .

Rotasyonla tayini çıktığı halde yeni görev yeri Keskin ilçesine gidip göreve bile başlamadan iptal ettirip Kahramankazan’da kadrolu olarak göreve başladı .

Her fırsatta Bakan Ziya Selçuk’a kariyer , liyakat ve adalet istiyoruz diyen Memursen - Eğitimbirsen Genel Başkanı Ali Yalçın bu konuda ne düşünüyor ?

Rotasyonu delen torpili kim yaptı ?

Ali Yalçın’ın bu olayda müdahili olmuş mudur ?

Binlerce şube müdürü torpili olmadığı için yeni görev yerine gidip göreve başladı . Bu kişilerin üstük çoğunluğu da Eğitimbirsen Üyesidir .

Rotasyona uğradığı halde torpille eski görev yerine dönen şube müdürlerinin isimleri haber sitemize gönderiliyor . Tüm bunları derleyip haberleştireceğiz .

Bakan Ziya SELÇUK’un torpilini bulan kişilerin tekrar eski görev yerlerine gelmelerine izin vermemesi gerekir .

Devletin dini adalettir !

Sürekli din üzerinden duyar kasan , Adalet nutukları atan , ayet ve hadis paylaşan sendika başkanları kendi meşreplerinden olan kişilere yapılan torpile ve adaletsizliğe neden ses çıkartmıyor ?

Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz .

KAYNAK: KAMUDAN HABER