28 Ekim 2020 Çarşamba günü idrak edeceğimiz, Mevlid Kandili münasebetiyle yazılı açıklamada bulunan Genel Başkan Ünal, “Peygamberimizin (sas) dünyayı teşriflerinin yıldönümü kutlu olsun. Bizlerin görevi, öncelikle Peygamberimizi (sas) tanımak, anlamak ve yaşayarak gösterdiği güzel ahlakını, hayatımıza uygulama gayretimiz olmalıdır” dedi. 

Ünal şöyle devam etti; “Sevgili Peygamberimiz (sas) asırlar öncesinden; adalet, cömertlik, doğruluk, vefa, merhamet, şefkat, affetme, yardımlaşma, arkadaşlık, sevgi, saygı, emanet, ehliyet, dostluk, hoşgörü ve nezaket gibi bütün güzel davranışların örnekliğini göstermiştir. Bu güzel hasletler Müslümanlar başta olmak üzere, bütün insanlık için bir kurtuluş reçetesidir.
Yüce Allah (cc) Kur'an-ı Kerim'de (Ahzab-21) "Andolsun, Allah'ın Resulünde sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır." buyurmaktadır.
İnsanların diri diri toprağa gömüldüğü, insanlık haysiyetinin, kadının ve kız çocuklarının değerinin, sevgisinin ve saygısının olmadığı, gücü yetenin hep haklı olduğu, asabiyetin ön plana çıktığı bir zaman diliminde, sevgili Peygamberimiz (sas) dünyayı şereflendirmişti. 
Merhum Akif’in,
Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;
Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!

Mısraları o günleri çok güzel açıklamaktadır. 

Ne acıdır ki, asırlar sonra yine aynı şekilde sırtlanlaşan insanlar, masum, çocuk, yaşlı ve kadın demeden öldürmekte, yakmakta ve yok etmektedir. Dün, çocuklar diri diri toprağa gömülürken, bugün dünden daha vahşice bir anlayışla denizlerde boğulmaya, bombalar altında can vermeye terk edilmektedirler. 

Her yanımız, özellikle de Müslüman coğrafyası kan gölüne dönmüştür. Huzursuzluk, kavga, karmaşa, göç, vahşet ve sefalet gün geçtikçe artmaktadır. Bunu yapanlar cehalet döneminin kırıntıları, insanlık düşmanı haçlı ve ruhları köhnemiş zihniyettir. Ne acıdır ki, bu ortaçağdan kalma habis ruhlular, Müslüman nüfusların çoğunlukta olduğu ülke yöneticilerinin destekleri, nüfuzları ve paralarıyla, sevgili Peygamberimize (sas), İslam’a ve Müslümanlara hakaret etmektedirler. Camilerimizi yakıp yıkmaktadırlar.

Böyle bir zamanda idrak ettiğimiz, Peygamberimizin (sas) doğum yıldönümü olan Mevlid kandili, bütün Müslümanlar için yeniden bir uyanış ve diriliş olmalıdır. Müslüman müslümanın kardeşi olduğunu unutmadan, Müslümanlar arasına sokulmak istenilen zehirli nifak tohumlarına dur denilmelidir. Bunu başarabilmek için; Sevgili Peygamberimiz’in (sas) hayatını iyi anlamalı, anlatmalı ve yaşantımıza tatbik edebilmeliyiz. 

Geleceğimiz, ümidimiz, göz aydınlıklarımız olan çocuklarımıza Allah, Peygamber, Kur’an, anne-baba, vatan, bayrak, millet, insan, çevre ve bütün yaratılmışları gerçekten sevmeyi öğretmeliyiz. Hepimizin birbirimize Allah’ın (cc) birer emaneti olduğu gerçeğini unutturmamalı, Allah için sevmeliyiz.

Bu duygularla, Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftasının, Sevgili Peygamberimizi (sas) öğrenmeye, anlamaya, örnek ahlakını hayatımıza tatbik etmeye vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyor, milletimizin ve İslam aleminin Mevlid kandilini kutluyorum.”

“Bir adı Mahmud, bir adı Ahmed’dir,
Varlığı cümle âleme rahmettir.
Bütün dertlilerin dermanı sensin,
Cümle âlemlerin sultanı sensin.”
(Süleyman Çelebi)