Milli Eğitim Bakanını Eleştiren Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısının sözlerine Amasya İl Milli Eğitim Müdüründen de Destek Geldi.

Eğitimbirsen genel başkan yardımcısı Hasan Yalçın YAYLA , Amasya Eğitimbirsen şubesinin düzenlediği programa katıldı .

Programda Bakan Ziya SELÇUK ve MEB’e eleştiri getiren Hasan Yalçın YAYLA ;

“ Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyonu ile ortaya koyduğu hedeflerin, oluşturulan algının eğitim çalışanlarını umutlandırdığını kaydeden Yayla, “Ancak bugüne kadar Bakanlığın sadece sözde kalan vaatleri, sosyal medya dışında karşılık bulmayan sözleri, eğitim hayatının içeriğine, öğretmenine, yöneticisine, öğrencisine dokunmayan bakışı maalesef ilk günkü heyecan ve beklentileri azaltmıştır. Bakanlık, somut, dişe dokunur, icra edilebilir politikaları bir an önce hayata geçirmelidir. Bakanlığın politikalarını algılar değil, olgular belirlemelidir” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanına eleştiri getiren Hasan YALÇIN YAYLA’nın konuşmasını alkışlayan Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ daha sonra sendika genel başkan yardımcısının hediyesini takdim etti .

Daha sonra bu program ve açıklamalar sendika sitesinden haber olarak yayınlandı .

Sendikanın genel başkan yardımcısının Bakan ve Bakanlığın politikaları hakkında yapmış olduğu açıklamalara takılmıyoruz . Sendikacı olarak eleştiri yapmak en doğal hakkı ve görevidir .

Ancak burada üzerinde durulması gereken konu ; il müdürünün, sendika başkan yardımcısının Bakan ve Bakan’ın politikaları hakkında yapmış olduğu eleştirileri alkışlayıp destek vermesidir .

Amasya İl Müdürü Hüseyin GÜNEŞ’in , Bakanlıkla ilgili sendikanın eleştiri haberini RT yaptığı görüntü.

Kamudanhaber