Çalışma hayatına ilişkin konuların ve kamu görevlilerinin beklentilerinin de konuşulduğu ziyarette, kamuoyunda tepkilere neden olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu.

Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin beklentilerinin yanı sıra kamuoyunda tepkilere neden olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili de talepleri aktardı.

Kurtulmuş’un geçtiğimiz günlerde bir televizyon yayınında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili "Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” açıklamasını anlamlı bulduğunu dile getiren Yalçın, bu hassasiyetle beklentilerin yerine getirilmesinden memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Sözlerinden ötürü Kurtulmuş’a teşekkür eden Yalçın, "Kadın komisyonumuz pek çok vesile ile sözleşmeyi gündeme taşıdı ve Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesi gerektiğini ısrarla dile getirdi. Geçtiğimiz yıl Memur-Sen Kadın komisyonunun yaptığı açıklamada da belirttiği gibi sözleşmeye pek çok ülke karşı çıkıyor. Ancak bu sözleşme Türkiye’de kamuoyunda yeterince tartışılmadan kabul edildi. Türkiye'nin bu anlaşmadan mutlaka çekilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, hem ziyaretten hem de konuya olan duyarlılıklarından ötürü Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

Bizi Twitter üzerinden takip etmek için TIKLAYINIZ