Darıcada dün darp edilen ve bıçaklanan müdür yardımcısına Eğitim Bir Sen’den destek geldi. Sendika öğretmene şiddeti protesto etti.

Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Şahin Yaşlık ve Sendika yöneticileri basın açıklaması yaptı.

 ARTIK YETER…
Maalesef ilimiz yine eğitimciye şiddet olayı ile gündem oldu. Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Erdinç ABİKE, öğle tatilinde izinsiz olarak dışarıya çıkan öğrencilerini kontrol ederken, öğrencilere sigara satan ve bu nedenden dolayı ceza almış gözü kara bir takım esnaf tarafından şiddete maruz kalmıştır.
Bu gözü dönmüş caniler bu cüreti ve gücü nereden almaktadırlar. Çocuklarımızı korumak sadece öğretmenlerin görevi mi olmalıdır. Üzülerek görüyoruz ki eğitimcilere yapılan saldırılar her geçen gün artmakta, geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizin geleceği karartılmakta, eğitim camiası tedirgin edilmektedir.
Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Eğitimciler için yaptıkları işin onur, önem ve ağırlığına uygun hayat ve çalışma şartları sağlanmadığı gibi, her türlü şiddet ve saldırılar karşısında savunmasız, korumasız bırakılmışlardır.
Yaşanan saldırının kuşkusuz sosyolojik, psikolojik, kültürel, idari birçok sebep ve açıklaması vardır. Okullar ve öğrenciler birileri için para kaynağı görülmekte, Artık bu tip şiddet olayları sıradan vaka olarak görülmeye başlanmıştır.. Ne yazık ki ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz aynı zamanda toplumsal problemlerimizin de tek sorumlusu gibi gösterilmeye çalışılıyor.
Artık yeter diyoruz. Sendika olarak ülkeye yayılan bu tip şiddet olaylarını lanetliyor ve bakanlığın öğretmenlere sahip çıkacak bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Yasal mevzuat çıkarılması başta olmak üzere eğitimciye şiddet Türk Ceza kanununa girmeli, cezası en üst sınırdan uygulanmalıdır.
Son zamanlarda okul içinde ve dışında öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarında gözlenen artış, eğitimin işleyişini ve toplumsal huzuru ciddi manada tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Hemen her yıl okulların açılmasıyla başlayan şiddet haberlerinin neredeyse günlük hayatın parçası haline gelmiş olması ve sıradanlaşması maalesef bizi endişelendirmektedir. Şiddetin fiziki ve psikolojik hasarı sadece maruz kalan eğitimcinin hayatını etkilemekle sınırlı kalmamakta, başta ailelerine ve öğrencilere olumsuz yansımalarıyla eğitim düzenini de etkilemektedir.
Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Sevgi, merhamet, yardımlaşma ve hoşgörü gibi ahlaki, kültürel değerlerimizin zayıflama ve sarsılmasına paralel olarak artan şiddetin, kanıksanmış ifade ve talep biçimine dönüşmesi hazin bir durumdur. Şiddetin aileden sokağa ve çalışma ortamına kadar hayatın her yerinde gözleniyor oluşu sağlıksız bir gidişatı işaret etmektedir. Bu cennet ülkede cinnet toplumuna doğru gitmek hepimizi düşündürmeli ve harekete geçirmelidir.
Müdür yardımcımız, Erdinç ABİKE, demir sopalarla ve kesici aletlerle adeta öldürmek kastıyla darp edilmiştir. Üç kuruş para için öğrencilerimizi zehirlemekte beis görmeyenler öğretmenimizin canına da kastetmiştir. Hukuk sistemi yapılan saldırıları önleme konusunda yetersizdir. Meclis de acilen yasal düzenleme zemini oluşturulmalıdır. Polisin yanında bile saldırmaktan korkmayanlar para cezasından da korkmamaktadırlar. Gelin artık bu şiddet sarmalına bir son verelim. Darıca’dan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyoruz. Lütfen öğretmelerinize sahip çıkın. Öğretmenine sahip çıkmayan bir milletin geleceği ve çocukları asla güvende değildir.
Saldırıya maruz kalan öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizle bu tip saldırıların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.
Sahin YAŞLIK
Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı