Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan öğretmenlerin ek ders ödemeleriyle ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı. Geylan:"Öğretmenler için günlük 1 saat ‘hazırlık ve planlama’ ücreti ödenmeli" dedi.

Konuyla ilgili Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın açıklamaları şu şekilde ;

"ÖĞRETMENİMİZİN HUZURUNU BOZMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR! Uzaktan eğitimle başladığımız yeni öğretim yılının ilk haftasını tamamladık. Ancak hafta boyunca özellikle öğretmenlerimizi huzursuz eden tartışmalar gündemi işgal etti."

"Sayın @ziyaselcuk , önceki gün katıldığı televizyon programında öğretmenlerin ders ücretlerinin ödenmesinde sorun yaşanmayacağını ifade etmişti. Şimdi sıra tartışmaları bitirecek talimatın yeni hafta itibariyle verilmesine gelmiştir."

"Bu yapılmaz ise yaşanan karmaşa ve endişeler eğitim çalışanlarının motivasyonunu ciddi seviyede tahrip edecektir. ÇÖZÜM BELLİDİR:Yüz yüze eğitimde olduğu gibi hazırlanmış olan haftalık ders çizelgeleri üzerinden ve bir şarta bağlı olmaksızın ücretlendirmeler yapılmalıdır"

"Kimsenin şüphesi olmasın; öğretmenlerimiz bu olağanüstü salgın döneminde, öğrencilerimizin eğitim süreciyle ilgili gerekeni zaten yapıyorlar, yapacaklar. -Bu süreçte öğretmenlerimiz sadece EBA uzantılı değil, farklı programlar üzerinden de canlı ders yapabilmelidir."

"Bu faaliyetler, öğretmenlerimizin beyanları üzerinden okul idareleri tarafından takip edilebilecektir. -Artık görülmüştür ki, uzaktan eğitimde, yüz yüze eğitimden çok daha fazla mesai ve emek harcanmaktadır. Bunun için de ciddi bir hazırlık ve planlama gerekmektedir. "

"Dolayısıyla öğretmenler için günlük 1 saat ‘hazırlık ve planlama’ kabul edilmeli ve ücretlendirilmelidir.-Uzaktan erişim araçlarından yoksun öğrencilerimiz için hazırlanan EBA destek merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin emeği görülmeli ve günlük 3 saat ücret verilmelidir."