Ajanskamu.Net-Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik meslek kanununun, öğretmene destek kanunu olarak tasarlanması gerektiğini belirtirken ''Söz yerine gelmeli, 3600 ek gösterge ivedi olarak verilmeli'' dedi.

Talepleri arasında bulunan ve çıkmasını istedikleri öğretmenlik meslek kanununun olumlu bir adım olduğunu bildiren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz öğretmenlik meslek kanununun öğretmene destek kanunu olarak tanımlamasını sağlayacak bir içerikle yürürlüğe girmesini istiyoruz. Kanun ancak bu şekilde ölü doğma riskinden kurtulur, haklı talepleri ve beklentileri karşılayabilir. Bütün bunlar için eğitim paydaşlarının katkısına ve katılımına fırsat verilmelidir.” dedi.

 

Vizyon belgesinde yapılacaklara dair inandırıcılığın artması için öncelikle 3600 ek gösterge konusundaki misyonun yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “24 Kasım’da öğretmenler, Bakandan müjde bekledi. Ancak müjde gerçekleşmedi, vaat de yerine gelmedi. Hükûmetten, 3600 ek göstergenin kapsamının daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmesini, meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışma yapılmasını, daha fazla gecikmeden 3600 vaadinin yerine getirilmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.