Öner, Manisa’da Güven Tazeledi
 Yorum Yap  Yazdır  Facebook'ta Paylaş
Öner, Manisa’da Güven Tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunu Manisa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirdi. 5. Olağan Genel Kurul sürecinde mevcut başkan Mesut Öner ile eski başkanlardan Abdulnasır Şimşek yarıştı.
18 Kasım 2018 Pazar 21:11

Video Player

 

00:00 | 01:31

 

 

 

 

 0 0 

   

Genel kurula Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrgatoğlu ve üyeler katıldı.

 

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “Bundan 26 yıl önce 14 Şubat 1992’de 14 adanmış arkadaşı ile birlikte 'Bir adım atarsak kafes kırılır. Belki birden erir zincirlerimiz ' Anlayışıyla yola çıkan, kirletilmiş, zehirlenmiş sendikal alanda yeni bir sayfa açan 'Kim demiş her şeyin bitişi ölüm. Destanlar yayılır mezarlarımızdan.” Diyerek bir tohum eken, destansı sendikal mücadelenin mimarı, emektarı Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan ve 14 inanmış, adanmış yüreğe Selam olsun. Allah onlardan razı olsun. 26 yıldır emek ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Sağı yalan, solu ziyan olan sendikal zeminde; çalışanları ya oradansın ya da buradansın ikilemine mahkum olmaktan çıkaran, sendikacılığı kavga zemininde rekabetten, rekabet zemininde hizmete dönüştüren sendikayız. Derdi millet, kendi millet ve yükü yeni bir medeniyet olanlarız.

'Erdemli Sendikacılık“ anlayışı ile özlük ve özgürlük mücadelesinde kazanımların sayısını her geçen gün artıran sendikayız. Bunu hep birlikte başardık. Birlerden yüz binlere doğru yürürken her yıl Mayıs ayında altına imza attığımız sayılar sadece çoğunlukların resmi değil aynı zamanda sorumlulukların adresi olmakta. 28 Şubat’ta Şubat soğuğunda oradaydık vesayete karşı dimdik ayaktaydık. 27 Nisan’da en diri cevabı biz verdik. 17-25 Aralık’ta kökü dışarıda olan hainler gerekli dersi bizden aldı. 15 Temmuz'da meydanlardaydık. Yan yana durarak, kol kola girerek, bereketi ve heybeti büyüterek başaramayacağımız iş yok, çözemeyeceğimiz sorun yok” dedi. 

 

Başkan adaylarından Abdulnasır Şimsek de genel kurulun eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli de birer konuşma yaparak Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’i aile olarak gördüklerin belirterek, seçim sonucunun hayırlı olmasını dilediler. Konuşmanın ardından seçime geçildi. 161 delegeden 160’si oy kullandı. Mevcut başkan Mesut Öner 98 oyla yeniden başkanlığa seçilirken, Abdulnasır Şimşek ise 62 oy aldı. Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanlığına seçilen Mesut Öner’in listesinde Mehmet Akış, Metin Gençay, Halil Kallat, Ahmet Yasav, Özgür Emeksiz ve Mustafa Köseler yer aldı.