Kamu Sen Genel Başkanı Önder KAHVECİ Üniversite Sağlık Çalışanlarının tavandan ödenmesi gereken ek ödemesinin halen yatırılmadığını söyleyerek tepki gösterdi. 

Sosoyal medya hesabından açıklama yapan KAHVECİ: "Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde idarecilerin yaptığı gibi çalışanın emeği ve alın teri yok edilmemelidir. Risk ortak ve herkes salgının bulunduğu kurumda olduğuna göre çalışanlar arasında ayrım yapmadan ödemeler tavandan yapılmalı, hassasiyet göstermelidir." dedi.

İşte Kahveci'nin açıklamaları:

Sağlık çalışanlarının herkes alkışlıyor ama yöneticilerden ısrarla beklediğimiz gereğini yapma davranışının her ne hikmetse sürekli olarak uygulanmadığını, ihmal edildiğini görmekteyiz.

Üniversite  Hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının tavandan ek ödemeleri daha yatırılmamıştır. Neden olarak bürokratik bir gecikmenin ifade edilmesi de ayrı bir sorundur. Salgınla mücadele eden sağlık çalışanların emeğinden daha kıymetli ne vardır ki problem çıkmıştır.

YÖK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu sorunu bir an önce çözmelidir. Ayrıca üniversite hastaneleri yöneticileri de tavandan ek ödeme konusunda hiçbir sağlık çalışanını mağdur etmemeli, adaletsizlik yapmamalıdır.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde idarecilerin yaptığı gibi çalışanın emeği ve alın teri yok edilmemelidir. Risk ortak ve herkes salgının bulunduğu kurumda olduğuna göre çalışanlar arasında ayrım yapmadan ödemeler tavandan yapılmalı, Yöneticiler hassasiyet göstermelidir

dedi.