AJANSKAMU-ÖZEL HABER-Güncel piyasa değeri 1 milyon TL’nin üzerinde olan ultra lüx makam aracına binmekten vazgeçmeyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’a sendika üyelerinin tepkileri çığ gibi büyüyor.

Maaşının 26 Bin TL olduğu iddialarına ilişkin bordrosunu yayınlayamayan Durmuş’un Sağlık-Sen mazisindeki “EN KISA SÜREDE EN BAŞARISIZ GENEL BAŞKAN” olarak tarihe geçtiği konuşuluyor.

Hakkındaki yıpratıcı dedikoduların önüne geçemeyen ve bunlara cevap veremeyen Durmuş’un üyeler nezdindeki sendikacılık itibarı ise dibe vurmuş durumda. Genel merkezden artık beklentisi kalmadığını söyleyen Şube Başkanları ise kendi açıklama ve tepkilerini basın ve sosyal medya aracılığıyla kendileri yapmaya başladı.

Eskişehir, İzmir, Tekirdağ, Bingöl ve Rize Şubeleri başta olmak üzere açıkça son dönemdeki döner sermaye ve dezavantajlı çalışanların izin iptalleri ile ilgili konularda üyeleri adına sosyal medyadan tepki göstermeye başladı.

Toplu sözleşmedeki başarısızlığın ardından döner sermaye ve çalışma izinleri konusunda özellikle hekim dışı sağlıkçıların hiçe sayıldığını söyleyen üyeler, Başkan Semih Durmuş’un ve ekibinin bu konularda son derece pasif ve başarısız olduğunu sosyal medya gruplarında konuşulmaya başladı.

Semih Durmuş’un sağlık çalışanlarını koruyamadığı, aksine tüm çalışanlara daha çok zarar verdiği yüksek sesle seslendirilmeye başlanmış durumda. Adeta istifa kampanyasına dönüşen tepkilerin illerde giderek arttığı ve Sağlık-Sen’de önümüzdeki aylarda bir iç hesaplaşmayı gündeme getireceği iddia ediliyor.

İşte üyelerden tepkiler:

 

www.ajanskamu.net