Samsun'un Bafra İlçe Belediyesinde makam aracının kapısını açmadığı için bir şoförün sürgün edildiğini duyuran sendika başkanının ortalığı ayağa kaldırdıktan sonra olayla ilgili yaptığı açıklamada 'Söylentiydi bende duydum Konuyla ilgili bilgim yok “diyerek herkesi şaşırttı.


Samsun'un Bafra ilçe Belediyesinde tüm Türkiye'nin konuştuğu olayın yayılmasına neden olan sendika başkanı, konuyla ilgili yeni açıklama yaptı

SENDİKA BAŞKANI ÖNCE BUNLARI YAZDI

Bu olayın gündeme gelmesine neden olan Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ise 6 Aralık 2019 tarihinde sosyal medya sayfasından konuyla ilgili,

'Temsil ettiğiniz makamlar sizlere milletin emaneti olarak verildiğini unutan tüm idarecilere söylüyorum. Bu makamlar gelip geçici adamlıklar baki. Yönettiğiniz insanlar sizlerin çalışma mesai arkadaşlarınız. Makama saygısızlık ile şahsınıza saygısızlığı dahi makamdan aldığınız güç ile keyfiyetle neticelendirmeye yönelik kararlarınız adaletinizi sorgulattırır. Bu başkan yardımcılarında ne kibirdir böyle. Kapısını açmadı diye görevini sonlandırıp sürgün yapılan şoförü, ayağa kalkmadı diye tuvalet kapısında bekletilen şoför bunlar bizlere yakışmıyor. 'Müslümanların başına idareci olarak geçen kimse, kendi için istediği şeyleri Müslümanlar için istemez, onlara şefkat duygusu taşımazsa, cennetin kokusunu koklayamaz' Hadisi Şerif' açıklaması yaparak Bafra Belediyesinde bir şoförün başkan yardımcısının makam aracının kapısını açmadığı için sürgün edildiğini duyurmuştu.

SÜRGÜN EDİLDİ DEMİŞTİ SONRA BİLGİM YOK DEDİ

Aynı sendika başkanı olay Türkiye'nin gündemine düştükten sonra ise bugün Samsun Gazetesine yaptığı açıklamalarla şaşırttı.

Samsun Gazetesine olayla ilgili bugün bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, bu seferde 'Bafra'da böyle söylentinin olduğunu duydum ama konuyla ilgili bir bilgim yok. Böyle bir söylenti kulağıma geldi ama konuyla ilgili bilgim yok' dedi.

BELEDİYE BAŞKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Bafra Belediyesi Başkanı Hamit Kılıç'ta gündeme gelen olayın doğru olmadığını kaydederek Samsun Gazetesinden Dilber Bahadır'a yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

'Olay doğru değil, çarpıtılıyor. Makam şoförü arkadaş daha öncede zabıtada görevliydi. Zabıtadan emekli olanların sayısı arttı. Zaten böyle bir görev iadesi olacaktı. İhtiyaç vardı bu arkadaşı görevine iade ettik. Olay bundan ibarettir'

BRT HABER