Kovid-19 salgının devam ettiğine dikkat çeken Yıldırım, “Böyle bir süreçte hem sağlık sağlamayacak aksine eksiklik ve aksaklıklara sebep olacak bu değişimler hangi çalışanlarına hem de vatandaşlara fayda anlaşmalarla, kimlerin kimlere verdiği sözlerle yapılmaktadır” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir  No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım İzmir’deki sağlık kurumlarında meydana gelen değişimlere sert tepki gösterdi. Değişimlerin gerekçesini soran Yıldırım, “Pandemi sürecinde başarıyla mücadele eden İzmir’in sağlık emekçilerine kıyım yapma gerekçesini açıkçası merak ediyorum.

Ehliyet ve liyakatin olmadığı bir atama sürecinde kimlerin ne için, kimlere referans olduğunu sormanın herkesin vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum.

Salgın sürecinde sahada her türlü mücadeleyi verenlere sahte isimli dilekçelerle soruşturma açıldı. Yine aynı yöntemle işin ehli kaç çalışan mağdur edilerek sözleşmelerine son verildi? Tüm bunları sorgulamak gerekiyor.

Bunu yapanların yanına kar kalacağını düşünenler, sahte isimle verilen dilekçelerin dikkate alınmasındaki esas sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması elzemdir. Pandemi sürecinde salgının tavan yaptığı dönemde İzmir sağlık sisteminin bel kemiği olan sağlık bakımda gecesini gündüzüne katarak, tüm çalışanların yanında yer alan, hastaneden evine gidemeyen idarecilerin olduğunu biliyoruz. Başarının karşılığı olarak boşa düşürüldüler ve  ne yazık ki cezalandırıldılar.

Diğer taraftan Kovid-19  sürecinde tükenen sağlık çalışanlarının rotasyon istemelerine karşılık hemşire arkadaşımıza ‘Virüse yakalanıncaya kadar bu servisten çıkmayacaksın’ diyen  idarecilerin görevlerine devam etmelerine ne vicdanım nede insanlığım izin vermiyor” dedi.

personel sağlık net