Ağrı'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında DİSK Şube Başkanı Ersin Erincik, HDP Merkez İlçe Eş Başkanı İsmail Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. 

Ağrı merkezde sabah saatlerinde çok sayıda  eve baskın yapıldı. Yapılan baskın sonucunda Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Ağrı Şube Başkanı Ersin Erinçik, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez İlçe Eşbaşknı İsmail Çiftçi, HDP Merkez İlçe Yöneticisi Ömer Taş, İl Genel Meclis Üyesi Sabri Taşdemir ve önceki dönem Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yöneticisi Hamit Taşdemir gözaltına alındı.

Gözaltı gerekesi öğrenilemeyen sendika temsilcisi ve siyasetçiler İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Muş
Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Kazgöl, Aslankaya ve Yaramış köylerinde sabah saatlerinde çok sayıda  eve baskın yapıldı. Evlerin arandığı baskın sonucunda Aslankaya köyünden Şemsetin Demir, Zeynetin Akşi, Salim Taş, Ramazan Yıldız, Sinan Yıldız ve İnan Özbek, Kazgölü köyünden ise köy muhtarı Salih Söylemez ve Rahmi Arman gözaltına alınarak, İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Gözaltı gerekçesi belirtilmezken, Yaramış köyünde de evlere baskın yapıldığı ve gözaltıların olduğu öğrenildi.

İlçede gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.