Türk Eğitim-Sen tarafından üyelerinin kullanımına ücretsiz olarak sunulan Türk Eğitim-Sen Akademi eğitim platformu, her geçen gün zenginleşen içeriği ile kullanıcı sayısını artırarak hizmet vermeye devam ediyor.

Türk Eğitim-Sen Akademi; iş yerinde, okulda, evde, tatilde… kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir bir özellik taşıyor.

Üyelerinin sürekli kendilerini geliştirmelerini, topluma karşı daha faydalı ve üretken olmalarına katkı sağlamayı amaçlayan Türk Eğitim-Sen Akademi, sınavlara hazırlıkta da bir adım önde.

Alanında uzman eğitim ve bilişim uzmanları tarafından tasarlanan ve hizmete sunulan platformda binlerce üye; MEB Görevde Yükselme Şeflik ve Memurluk Sınavları ile MEB Adaylık Kaldırma Sınavına Türk Eğitim-Sen Akademi ile hazırlanıyor.

Açıklanan sınav konularına ilişkin içerikler; Temel Bilgiler, Özet Bilgiler, Çıkmış Sorulara göre hazırlanan Soru Bankaları ve Deneme Sınavları olarak egitim.turkegitimsen.org.tr adresinden online olarak sunuluyor.

Sisteme ücretsiz olarak üye olan Türk Eğitim-Sen üyeleri, söz konusu içeriklere web sitesi üzerinden 7/24 istedikleri zaman erişebildikleri gibi; içerikleri bilgisayar ve cep telefonlarına indirip çıktı alabiliyorlar.

Ayrıca kullanıcılar, eğitim platformunda yer alan konuları “sesli dinleme” şansına da sahip. Her konu başlığı yanında yer alan “sesli dinle” başlığına tıklandığında konular sesli olarak dinlenebilmekte.

Sistem üzerinde yer alan yüzlerce soruyu online olarak çözerek sınavlara hazırlanan kullanıcılar, sınav sonuçlarına ilişkin başarı durumlarını da anında görebilmekteler.

Eğitim Platformu konusunda açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şunları söyledi:

“Uzun süredir hazırlıklarını yapmış olduğumuz Türk Eğitim-Sen Akademi Eğitim Platformunu 2018 yılında hizmete sunduk. Yakın zamanda açıklanan MEB Görevde Yükselme Şeflik – Memurluk ve MEB Adaylık Kaldırma sınavlarına hazırlık amacıyla eğitim platformumuzda tüm hazırlıklarımızı yaptık ve hazırlanan içerikleri üyelerimizin kullanımına sunduk.

Sistemin online olarak hizmet vermesi büyük bir avantaj sağlıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiğimiz şu günlerde mevzuat konuları sürekli değişmekte ve güncellenmektedir. Bazen yapılacak sınava ilişkin sınav konularının kapsamı da değişebilmektedir. Bu durum sınavlara hazırlıkta güncel bir basılı yayının hazırlanması ve güncel tutulmasını neredeyse imkansız kılmakta.

Değişen mevzuat ve sınav konularına ilişkin güncellemeleri Türk Eğitim-Sen Akademi’de 1-2 gün içerinde tamamlamakta ve kullanıcıların en güncel ve doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktayız.

Ayrıca hazırladığımız eğitim portalı her türlü bilgisayar, tablet ve cep telefonu ile uyumlu çalışmaktadır. İsteyen kullanıcılar içerikleri indirip çıktılarını alarak üzerinde çalışabildikleri gibi, isteyen kullanıcılar da “sesli dinle” özelliğini kullanarak sesli olarak dinleyebilirler.

Türk Eğitim-Sen Akademi’yi üyelerimizden gelen talep ve isteklere göre düzenlemeye, büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz.”