Eğitim Bir Sen Sivas 1 nolu şube başkanlığı 6. Olağan genel kongresini gerçekleştirdi.


Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 6. Olağan genel kongresinde 2 aday başkanlık için yarıştı. Eğitim Bir-Sen Sivas 1 nolu mevcut şube başkanı ilhan KARAKOÇ ve Halil İbrahim TEMİZ arasında geçen başkanlık yarışında 161 delege oy kulandı.


Sabah saat 10.00 da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00 da son buldu. Yapılan sayımlarda 161 delegenin 114 oyunu Halil İbrahim TEMİZ, 45 oyunu ise mevcut başkan İlhan KARAKOÇ aldı.


Oy sayma işleminin son bulmasının ardından Eğitim bir sen Sivas 1 nolu şube başkanlığını kazanan isim 114 oyla Halil İbrahim TEMİZ oldu.


 


Mazbatasını İl Seçim Müdürü Mehmet ÖZKAN’dan teslim alan Halil İbrahim TEMİZ ve ekibi 21 Kasım 2018 Tarihinde görevine başlamış oldu.


 


Başkan Halil İbrahim TEMİZ yaptığı açıklamada dostluk çerçevesinde seçime gittiklerini ifade ederek ‘‘Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak sorumluluğumuz ve vebalimiz büyük. “Büyük rüyalarla geçmişse bir ömür / Hiç yanmam ölümün her çeşidine.” diyen kurucu başkanımızın ve ona omuz veren dava arkadaşlarının yolu yolumuzdur. Bizler bir medeniyet kurmak için yola çıkan insanlar olarak üyelerimize, milletimize ve insanlığa karşı sorumlu olduğumuzu da unutmayacağız. Ve yapacağımız her işte bu sorumluluk duygusuyla hareket edeceğiz.


Bizim için bu yarış hayırda yarış anlamı taşımakta olup, sendikamızın birlik ve beraberliği bizler için olmazsa olmaz, vazgeçilmez bir anlam taşımaktadır. Dolayısıyla burada bulunan tüm delegelerimizle birlikte, kardeşlik içerisinde bir genel kurul yaptığımız gibi aynı şekilde buradan çıktıktan sonra da ilişkilerimize birlik ve beraberlik içerinde Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, kardeşçe, kardeşlik içinde devam edeceğiz


Olayları soğukkanlılıkla karşılayabilen, hiçbir oluşumun güdümünde olmayan bir Eğitim Bir Sen’e bugün daha çok ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Biz yine sizlerle birlikte bunun teminatı olacağız inşallah.


Sivas Şubesi olarak Genel Merkezimizle birlikte ülkemizin ortak aklına daha çok katkı sunmaya çalışacağız.


Bugün kardeşlik günüdür. Helalleşme günüdür. Seçim stresi altında kırıcı sözler sarf edilmiş olabilir. Kendi adıma özürlerimi beyan eder, tüm arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istirham ederim.


İlçe ziyaretlerimizde misafirperver tutumlarıyla bizleri karşılayan ilçe yönetimlerimize, seçim görüşmelerinde bizleri sabırla dinleme nezaketini gösteren tüm delegelerimize, yine süreç içerisinde bize destek olan tüm üyelerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.


Tüm ayrılıkların giderildiği, birlik ve beraberlik içerisinde tek vücut halinde kardeşçe bir yol arkadaşlığı için YETKİLİ OLDUĞU KADAR ETKİLİ BİR SENDİKA için yola çıktık inşallah bunu da başaracağız’’ dedi.