Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan: Bu tasarrufu Muğla eğitim kamuoyuna nasıl izah edeceksiniz?...

İşte Talip Geylan'ın açıklamalarının tamamı:

1) Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi.
Yapılan soruşturma neticesinde müfettişler tarafından okul müdürü hakkında“Yöneticilik görevinin üzerinden alınması ve öğretmen olarak atanması”teklifi getiriliyor.

2)Şahsın itiraz ve talebi üzerine ise ikinci kez yapılan soruşturmada müfettişler AYNI TEKLİFİ getiriyorlar.
Şahıs bir kez daha itiraz ediyor, Bakanlık teftişi talebiyle başvuruyor. Bakanlık Teftiş Kurulu da yapılan iş ve işlemlerin mevzuata uygun olduğu görüşünü bildiriyor.

3)Yani Bakanlık da okul müdürü hakkında getirilen “Yöneticilik görevinin üzerinden alınması ve öğretmen olarak atanması” teklifini onaylıyor.

Ancak asıl hikaye ise buradan sonra başlıyor..

Okul müdürü hakkında çıkarılan kararname 3 AY boyunca tebliğ edil(E)miyor.

4) Üç ayın sonunda ise müdürün öğretmen olarak atanmasına dair kararnamesi İPTAL ediliyor.

Bir sonraki adımda ise “Okul yaptıran kişinin isteği” ve “Fethiye Kaymakamlığı’nın görüş yazısı” gerekçesiyle Valilik onayı ile tekrar okul müdürü olarak kararnamesi çıkarılıyor.
5)Hem de iki müfettiş raporu ve Bakanlık Teftiş Kurulu’nun onayı ile görevden alındığı Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Müdürlüğüne...!

@tcmuglavaliligi ’ne ve  @mugla_mem’e sormak isterim; -Soruşturma konusu şahsın bir sendikanın Fethiye İlçe Temsilcisi olması, ...

6) ... idarenin kararında ne derece etkili olmuştur?

-Benzeri durumlarda “Hamili kart yakınımdır” şeklinde tazyiklerde bulunan herkes için de aynı tasarruflara şahit olacak mıyız?

7) -Hukukun, teftişin, soruşturmanın mesnedini anlayamadığımız(!) idari tasarruflarla yok sayılmasını Muğla eğitim kamuoyuna nasıl izah edeceksiniz? Ya da böyle bir kaygınız var mı?

8) -Hikmetini anlayamadığımız bu tasarrufun,kamu çalışanlarının,kamu idaresine ve adalete olan güvenini rencide ettiğini göremiyor musunuz?

Bir soru da @tcmeb’e sormak isterim; Yıllardır ülkemizin dört bir yanında şahit olduğumuz bu nevi durumlara ne zaman müdahale edilecek?

9) @tcmeb ’i hukuk ve mevzuat doğrultusunda eğitim yöneticileri yönetir; sıfatı ve pozisyonu ne olursa olsun dışarıdan yapıların kamu yönetimine müdahalesine asla izin verilemez!