Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN'dan Ali YALÇIN'a toplu sözleşme süreciyle lgili çok sert sözler geldi. GEYLAN : 'Herkes Haddini Bilecek' dedi.

Sososyal medya hesabından Ali YALÇIN'ın toplu sözleşme süreciyle ilgili sözlerine atıfta bulunan GEYLAN, Ali YALÇIN'a 'O masaya oturmamızı engellemek hiçkimsenin haddi değildir; herkes haddini bilecek!' dedi.

İşte O açıklamalar:

1)Toplu sözleşme masasında çalışanları temsil eden sendikaların daha az sayıda olmasını kimin istemesi lazım; tabii ki işverenin. Ama ne hikmetse Hükümetten ses çıkmazken, yetkili(!) sendika başkanı rahatsızlığını ifade ediyor? Sayın Başkan kim adına konuşuyorsun?

2)Yetkili(!)sendika başkanı “İmzaya yetkisi yok fakat masaya teklif sunuyor”diye yakınıyor? Sn Başkan,sendikaların hangi teklifleri çalışanların zararınadır ki,rahatsız oluyorsun? Masada diğer sendikaların varlığı,esasen senin elini de güçlendiriyor.Bırak Hükümet rahatsız olsun!

3) Yetkili(!) sendikanın başkanı “Yetkili sendika olmanın kıymeti yok” demeye getirmiş. Sayın Başkan, sendikacılığın kıymetini yok eden, SARI SENDİKACILIKTIR! Toplu pazarlık masasında çalışanların temsilcilerinden rahatsız olmak da sarı sendikacılığın daniskasıdır!

4) Şunun da bilinmesi lazımdır ki; Türkiye Kamu Sen o masaya hiçkimsenin ulufesi ile değil, 4688 sayılı yasadan aldığı yetki ve 400 bin üyesinin gücüyle oturmaktadır! O masaya oturmamızı engellemek hiçkimsenin haddi değildir; herkes haddini bilecek!