Efendim diyorlar ki; biz sendikacılık yaptığımız için büyüdük!. Kırıkhan’da olanları paylaşırken bakanı niye etiketliyorsunuz,? Gırtlağına kadar batmış müdürleri koruyorduk onları niye ifşa ettiniz?
.Dilimize deyim gibi giren Şener Şen’in her seferinde İlyas Salman’ı aldatırken kullandığı ifade “Yaptım hele bir sor niye yaptım.” Biz de yukarıdaki soruların cevapları mevcuttur. Peki, sizin bu sorulara ne cevabınız var onu duymak istiyoruz.
2014 yılında Türk Eğitim Senlileri görevden aldık, hele bir sorun niye yaptık.
Mülakatlarda listeleri önceden hazırladık ve il müdürüne ilçe müdürlerine bunlar aynen geçecek dedik. Yaptık hele bir sorun niye yaptık.
Noter tasdikli belgeleri biz hazırladık, bunu yaptık hele bir sorun niye yaptık.
İl, İlçe Müdürleri bizim talimatlarımızla hareket ediyordu doğrudur. Onlara baskı kurduk, hele bir sorun niye yaptık?
Türk Eğitim Senlilere bir dönem müdür yardımcılığı dahi vermemeye çalıştık. Ama bir sorun niye yaptık?
Şube müdürlüğü mülakatlarında listeleri verdik, hele bir sorun niye yaptık? Müdür koltuklarında oturup öğretmenleri müdür odasında sendikaya üye yapmak mı dersiniz, istifa eden öğretmenleri tehdit mi dersiniz, stajyer öğretmenleri şube müdürleri vasıtasıyla üye yapmak mı dersiniz, üye olmayanları tehdit etmek mi, üye olana başarı belgesi veren ilçe müdürleri mi daha neler neler!
Hele bir mülakat tiyatrosu vardı ki evlere şenlik. Kapıdan giren kişiyi önceden ispiyonlayan, ajanlık yapan yapı, listeleri verdiği için ya mavi gören kuşa ya da bir balina cinsine toslayıp salondan çıkıyordu. İşte bu ahlak anlayışının yaptığı mülakatlardan birkaç örnek:
• Karabük’te Türk Eğitim-Sen’in 1 ay önce vefat eden üyesi 75. Yıl Karabük Anadolu Lisesi Müdürü Murat Adnan Üren’e 100 tam puan verildi. Üren 4 yıl önce müdür rotasyonunda merkezden ilçeye, okuldan okula sürgün edilmişti.
• Yozgat Sorgun’da da Sorgun Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Şahin 13.08.2014 tarihinde vefat etmesine rağmen değerlendirmeye alınmış, 75 ve üzerinde puan verilerek Şahin’in görev süresi uzatılmıştır.
• Ankara’da Etimesgut Ufuk Arslan Anadolu Lisesi’nde görev yapan Ahmet Şimşek’e 75 ve üzerinde puan verildi. Ancak Ahmet Şimşek, 12 Temmuz 2014 tarihinde vefat etmişti.
• Yozgat’ın Sorgun ilçesinde daha önce Atatürk İlkokulu müdürü olan Hüseyin Ekinci daha sonra ilçe milli eğitim müdürü oldu. Buna rağmen Hüseyin Ekinci yönetici değerlendirme listesinde 93.77 puan almış olarak görülüyor. Yani şu anda ilçe milli eğitim müdürü olan Hüseyin Ekinci kendisine puan vermiş.
• Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde de daha önce Hasan Polatkan Ortaokulu Müdürü olan Tuncay Demir, daha sonra ilçe milli eğitim müdürü oldu. Buna rağmen Demir, yönetici değerlendirme listesinde tam 100 puan almış olarak görülüyor.
• Kilis’te yönetici değerlendirme işlemleri sonucunda 75 ve üzeri puan alan kurum müdürleri listesinin 7’inci sırasında Metin Yıldız’ın görev yaptığı Kilis-Musabeyli’de Hüseyinoğlu Ortaokulu’nda görev süresi uzatılmıştır. Ancak Metin Yıldız, okul müdürü değil, öğretmendir.
• Yine aynı listede yer alan Cuma Özdemir’in de 75 ve üzerinde puan aldığı görülmektedir. Ancak Cuma Özdemir Kilis Belediye Başkan Yardımcısıdır.
Mülakatları da bu kadar sulandırmışlardı. Zaten bahane üretilmezse hak gaspı yapılamaz, insanlar mağdur edilemez! Bunun için de yaptım ama diye başlayan bir gerekçe üretilmelidir.
Tıpkı meşhur “Sakar Şakir” filminde Ali Şen Şakir’i devre dışı bırakıp amcasından kalan apartmanları ve dükkânı üstüne geçirmek için elli fırıldak çeviriyordu ya. Dükkânın adını da “Kanaat Bakkaliyesi” olarak değiştiriyordu. Müdürlükleri almakla kanaatkâr olmayanlar öğretmenlik neyinize yetmiyor, bak öğretmenliği de alırız haa pervasızlığında bulundular.
Bunlar yaşandı mı yaşanmadı mı deyin hele, ey ehli vicdan!
Şimdilerde biz sendikacılık yapıyoruz, memurun haklarıyla ilgileniyoruz onun için büyüdük diyorlar!..
Ayrıca kirlenmiş kişilere sahip çıkmaları da başlı başlı başına bir sıkıntı. Biz soruşturmalar adil yapılsın, sonuçları herkese eşit uygulansın. Her türlü gayri meşruluğa batmış insanlar destek bulmasın dedikçe rahatsız oluyorlar. Aslında haklı sayılırlar, çünkü kirli kirli ortamı sever!..
Sonuç olarak size söyleyeceğimiz, “Temizlenin de öyle gelin arkadaş”!..

Remzi ÖZMEN 

Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi