Ajanskamu.Net- Toplu Sözleşmeden Sonra Sendikalar ve Bakanlık Arasında Bir de KPDK Krizi yaşandı.

Ağustos ayında çözüme ulaşamayan birçok konu olması ve Bakanlığın kazanımları tehlikeye atacak şekilde imzalamadan masadan kalkması neticesinde ortaya çıkan gergin tablo bugün KPDK Danışma kurulunda da gün yüzüne çıktı. 

Yetkili Sendika Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN 'konular çok, ama süre yetersiz' diyerek yeni çözüm önerileri sundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN : 'Bu kadar çok konunun konuşulması çözümü güçleştiriyor ve KPDK’yı her geçen gün işlevsizleştiriyor. ' dedi ve hükümete öneri de bulundu.

Ali YALÇIN: 'Önerimiz: 2020 Şubat ayı içerisinde bir teknik komitenin toplanarak 2020 Mart ayında yapılacak KPDK için nitelikli şekilde görüşülebilecek sayıda gündem önermesi ve KPDK’dasadece önerilen gündem içinden bildirilen gündemlerin görüşülüp sonuçlandırılması. Sn.Bakan da bu teklifi olumlu karşıladı ve üzerinde uzlaşıldı. Eğer gündemli KPDK olmayacaksa masada olmanın bir anlamı kalmamaktadır. Önerimiz uygulandığında mutlaka sonuç çıkacaktır.' dedi.

İşte ALi YALÇIN'ın sosyal medyadan yaptığı KPDK açıklamaları:

2019’un son KPDK’sında, kamu görevlilerinin;

•Sözleşmeliye Kadrodan YHS’nin GİH’e aktarılmasına,

•Ek Gösterge’den Gelir Vergisine,

•Kariyer-Liyakat İhtiyacından Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınav İhtiyacına,

•4/B’ye geçen 4/C’lilerden Üniversiteli İşçilere,

•Derece Kademe Sınırlamasının Kaldırılmasından İzinlerin İşgünü Hesabına Göre Yapılmasına,

•Grev ve Siyaset Hakkından 4688 Sayılı Yasanın Eksikliklerine,

•Ekonomik Sosyal Konseyin Toplanmasından Dini Bayram İkramiyesine,

•Sürgünlerden Mülakata Bir çok başlık konuşuldu.

Bu kadar çok konunun konuşulması çözümü güçleştiriyor ve KPDK’yı her geçen gün işlevsizleştiriyor. Önerimiz: 2020 Şubat ayı içerisinde bir teknik komitenin toplanarak 2020 Mart ayında yapılacak KPDK için nitelikli şekilde görüşülebilecek sayıda gündem önermesi ve KPDK’da,sadece önerilen gündem içinden bildirilen gündemlerin görüşülüp sonuçlandırılması.

Sn.Bakan da bu teklifi olumlu karşıladı ve üzerinde uzlaşıldı. Eğer gündemli KPDK olmayacaksa masada olmanın bir anlamı kalmamaktadır.

Önerimiz uygulandığında mutlaka sonuç çıkacaktır.

Bu KPDK’da bir çok konu görüşüldü.Her konunun bir stresi vardı. Fakat en stresli konu 31 Aralık itibariyle işine son verilecek olan Belediyelerdeki Sözleşmeli çalışanlardı. Arkadaşlarımız ekmeğini kaybetmek üzereler.Tebligatlar yapıldı. Sadece 12 gün kaldı.Acil Çözüm lazım

31 Mart tarihi baz alınarak Belediyelerde işine son verilme tehlikesi olan binlerce sözleşmelinin hukuku korunmalı, 31 Aralık kabus değil bayram olmalı. Belediyelerin iller arası sürgünleri durmalı ve yapılan sürgünler geri çekilmeli,arızalı mevzuat düzeltilmeli.'

 dedi.

www.ajanskamu.net