Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 3+1 düzenlemesiyle kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerimize yarıyıl tatilinde eş durumu tayin hakkı verilmesi hakkında açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a teşekkür ettiklerini bildiren Geylan, “Bu gelişme yıllardır sözleşmeli meslektaşlarımızın derdiyle dertlenen teşkilatımızın ısrarlı gayretlerinin ve kendi meselesine sahip çıkan sözleşmeli arkadaşlarımızın mücadelesinin sonucudur. Hayırlı olsun” dedi. Sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı tanınması için 22 Aralık Pazar günü Ulus Atatürk Heykeli önünde eylem kararı aldıklarını hatırlatan Geylan, “3+1 düzenlemesiyle kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerimize yarıyıl tatilinde eş durumu tayin hakkı verilmesi talebi öncelikli olmak üzere, meslektaşlarımızın sorunlarını ve beklentilerini dile getirmek için 22 Aralık’ta Ankara’da eylem yapma kararı almıştık.

Ancak MEB tarafından yapılan açıklamayla, 3+1 düzenlemesiyle kadroya geçen sözleşmeli meslektaşlarımıza yarıyıl tatilinde eş durumu tayin hakkı verilmiştir. BU İTİBARLA PAZAR GÜNÜ YAPACAĞIMIZ EYLEMİ İPTAL EDİYORUZ.

Sözleşmeli öğretmenlerimiz çok iyi biliyor ki, Türk Eğitim Sen sözleşmeli istihdamı sağlayan düzenlemeyi iptali için yargıya taşımış, sadece bu yıl bile 23 Ocak 2019 ve 26 Temmuz 2019 tarihinde iki kez Ankara’da sözleşmeli çalışanlarla birlikte eylem yaparak gündem oluşturmuştur. Ayrıca, sonuncusu 18 Aralık 2019’de olmak üzere, defalarca sosyal medya çalışması yaparak sözleşmeli meslektaşlarımızın feryadına ses olmuştur.

Bugün yapılan son düzenlemeden dolayı Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca şunun görülmesi gerekir ki, bu gelişme yıllardır sözleşmeli meslektaşlarımızın derdiyle dertlenen teşkilatımızın ısrarlı gayretlerinin ve kendi meselesine sahip çıkan sözleşmeli arkadaşlarımızın mücadelesinin bir sonucudur. Ancak şunu da özellikle vurgulamak isterim ki, tüm sözleşmeli meslektaşlarımız kadroya geçirilinceye kadar mücadelemiz kesintisiz sürecektir. Aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmesini asla kabul etmiyoruz. Kadroyu alıncaya kadar her türlü hukuki ve demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz.

Tüm sözleşmeli meslektaşlarımız emin olsun: Türk Eğitim-Sen sonuna kadar yani kadroyu alıncaya kadar eylem ve etkinliklerin kararlılıkla sürdürecektir. Bu minvalde hazırlayacağımız eylem takvimini kamuoyu ile paylaşacağımızın bilinmesini istiyoruz.”