Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına bakanlık tarafından atanmasına rağmen kararnamesi bekletilen, sonrasında göreve başlatılmayan Bülent Demiray hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

PARAŞÜTLE İN, MÜDÜR OL, LİYAKAT’TEN BAHSET. YEMEZLER EFENDİ !!!


Attığı twitle Kariyer ve liyakat ilkeleri üzerinden, haddini aşarak Milli Eğitim Bakanlığına ayar vermeye çalışan Kahramanmaraş milli eğitim müdürü Cemal YILMAZ’ın ilçe müdürlüğü ve il müdürlüğüne giden yolda bir gün bile okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı yapmadığı halde adeta paraşütle indirilerek önce ilçe müdürü sonra da Kahramanmaraş’a il müdürü yapıldığı özgeçmişinde açıkça gözüküyor.

Şimdi bu müdür MEB’in atamasını eleştirecek gücü kendisinde buluyor. Bunu bir kısım vekillerle bir araya gelip sorgulayabiliyor.Üstelik de sanki kendisi üstün liyakatinden o makama gelmiş gibi liyakat vurgusu yapıyor.

Aslında liyakat gibi bir amaç yok elbette. Sorun MEB tarafından atanan ve uzun süre okul yöneticiliği yapmış Bülent Demiray’ın Türk Eğitim Sen üyesi olmasıdır.

Hazımsızlık bunadır. Arkasına bir takım siyasileri alarak feveran etmelerinin sebebi bu hazımsızlıktır. Sayın Cumhurbaşkanının iradesine rağmen, MEB’in iradesine rağmen hala kendini sendikacı zanneden ve Cumhur ittifakı ruhunu anlayamamış bazı milletvekilleri, kısır ve dar kafalarıyla eğitimde huzur iklimini yok ettikleri gibi, ülkenin bekası gibi bir kaygı taşımadıklarını, tek kaygılarının MEB taşra teşkilatındaki paralel yapının devamı olduğunu net bir şekilde görülmüştür.

Bu ülkede hiç bir paralel yapıya 15 Temmuz’da izin vermediğimiz gibi , bundan sonra da izin vermeyeceğimizi çok iyi bilmelidirler.

Tek bir yapı tanırız; o da DEVLET’tir..

Mehmet Yaşar Şahindoğan
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı