15 Mayıs üye sayısı tespitleri öncesinde sendikalar arasındaki rekabet kızıştı. Genel Başkan Semih Durmuş’un icraatları nedeniyle zor günler geçiren Sağlık-Sen’de se geriye gidiş başladı. Yıllık yüzde 3-4 arası üye artışı sağlayan Sağlık-Sen’de bu sene yüzde 1 büyüme bile büyük başarı sayılacak.

SEMİH DURMUŞ’A YALANLAMA
Üye istifalarının önüne geçmekte zorlanan Semih Durmuş’un son dönemdeki döner sermaye ve dezavantajlı çalışanların izin iptalleri ile ilgili konularda ortaya koyduğu kötü performans eleştirilmeye devam ediliyor. Üstüne üstlük Durmuş’un güncellenen artış ile aylık 30 Bin TL’ye yakın maaş aldığı iddiası ve geçen sene aldığı 1 milyon TL’lik lüks makam aracına binmekten vazgeçmemesi ise sendikayı yıpratmaya devam ediyor.


Sağlık-Sen üyeleri ve şube başkanlarının ardından Durmuş’a bir eleştiri de Türk Sağlık-Sen yönetiminden geldi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Durmuş ve ekibine “BATTIKÇA BATIYORSUNUZ” şeklinde sert açıklamalarda bulundu.

BATTIKÇA BATIYORSUNUZ
Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, daha önce yaptığı açıklama ile görevde yükselme sınavının ertelenmesini sahiplenmek isteyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’a yalanlamalarda bulunarak bunun diğer kurumlarda olduğu gibi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ve beklenen bir durum olduğunu yazdı. Durmuş ve ekibinin Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü ile görüşmeye rağmen izin taleplerini halen çözememiş olmasına ise göndermelerde bulundu.

Battıkça Batıyorsunuz


Tüm kurumların teker teker sınavları ertelediği bir dönemde görevde yükselme sınavını güya görüşerek erteletmişler. Madem yönetim hizmetleri taleplerinizi yerine getiriyor izin sorununu hallediverseydiniz ya. Sadece yazık diyorum. Takdiri sağlık çalışanlarına bırakıyorum.

Mustafa Köse, ikinci paylaşımında ise şöyle dedi:


Birileri güya görevde yükselme sınavını ertelete dursun, bizimde başvuru yaptığımız, sağlık çalışanlarının büyük tepki göstererek Bakanlığa sitem ettiği idari izin konusunda hamileler başta olmak üzere bazı dezavantajlı gruplarla ilgili bir düzenlemenin yapılması ile ilgili bir değerlendirme yapılmaktadır. Umarız çalışanları rahatlatan bir gelişme ile neticelendirilir. Konunun sıkı takipçisiyiz.
Sağlık çalışanları bakanlıktan hakkı olan müjdeyi bekliyor.

İZİN SORUNUNU TÜRK SAĞLIK-SEN ÇÖZÜYOR


Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse iki paylaşımının ardından yaptığı son paylaşımında ise Türk Sağlık-Sen’in girişimleri ve görüşmeleri sonucunda Sağlık Bakanlığınca yayınlanan izin iptalleri genelgesinin Cumhurbaşkanlığı genelgesine uygun hale getirileceğini söyledi. Köse’nin paylaşımının 2 saat sonrasında Sağlık Bakanlığı, izinlerin diğer kamu kurumlarına benzer şekilde yeniden düzenlendiğine ilişkin yeni bir genelge yayınladı.