Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görüştü.

Ziyarette Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, salgın sürecinin sosyal taraflarla diyalog içinde yürütülmesinden dolayı ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Memur-Sen tarafından 7 kıtadan emek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Pandemi Sürecinde Emek Dünyası, Pandemi Sonrasında Çalışma Hayatı” başlıklı uluslararası video konferansa katılımları nedeniyle Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a teşekkür etti.

KPDK Toplantısı İvedilikle Yapılmalı

Ziyarette Genel Başkan Ali Yalçın, pandemi dolayısıyla Mart ayında gerçekleştirilemeyen Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının ivedilikle yapılması gerektiğini ifade etti.

2019’un sonunda gerçekleştirilen KPDK toplantısıyla Memur-Sen’in “KPDK gündemli olarak toplansın” talebinin kabul edildiğini ifade eden Yalçın, “Bu kapsamda da Memur-Sen Konfederasyonu, Memur-Sen’e bağlı sendikalar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyonla, gerçekleştirilecek olan KPDK’nın gündeminin yapılacak teknik çalışmayla belirlenmesini ve kamu görevlilerinin ivedi çözüm beklediği sorunların öncelik sırasına göre gündeme alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk’tan KPDK İçin Talimat

Yalçın’ın bu talebine ise Bakan Selçuk olumlu yanıt verdi. Bakan Selçuk, KPDK için çalışmaların başlaması ve gündemli KPDK konusunda tarihin netleştirilip, sosyal tarafların bilgilendirilmesi için teknik ekibine talimat verdi.

Ziyarette Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem de hazır bulundu.