Genel kurulda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, “Türkiye’de bazı örgütlü yapıların ‘3D Sorunu’ var. Demokrasi, darbeler ve değerler konusunda sınıfta kalanlar şapkayı önüne alıp düşünmeliler” dedi.

Barolar Tasarıyı Tartışıyor Ama Millet Yıllardır Baroları Tartışıyor

Yalçın şu ifadeleri kullandı: “TBMM’de Barolarla ilgili tasarı tartışılıyor. Bu tasarı temsilde adalete,hizmette rekabete vesile olur inşallah. Barolar tasarıyı tartışıyor ama yıllardır millet baroları tartışıyor. Temel hak ve özgürlüklerin temininde ve tesliminde en önemli örgüt barolar olması gerekirken, yargıya karşı kişi hak ve hürriyetlerini savunması gereken barolar,kişilerin en temel hakkını kullanmasına fırsat vermedi. Bilakis engel oldu. Kadınları kategorize eden kılık kıyafet dayatmasına direnmek yerine başörtülü avukatların çalışma hakkını kullanmak istemelerine karşı direndiler. Başörtülü avukatlar yargıdan karar çıkarmayı başardılar ama barodan insaf çıkarmayı başaramadılar.”

Bazı Meslek ve Sivil Toplum Örgütlerinin 3D Sorunu Var

“Sivil Toplum Örgütleri demokrasinin sigortasıdır” diyen Yalçın, “Maalesef ülkemizde bazı sivil toplum örgütleri sigortası değil takozu gibi hareket ettiler. Darbe döneminde mikser görevi gördüler. Ya darbecilerle iş tuttular ya da darbecilere alkış tuttular. Demokrasi ağızlarında oldu ama adımlarında olmadı.Anadolunun kabul görmüş değerleri ile bu medeniyetin erdemleriyle bir türlü barışamadılar. Hep değerlere düşmanlık,batıya ise hayranlık içinde oldular. Yani bazı sendikalar, meslek odaları,barolar, demokratik kitle örgütleri 3D sorunu yaşıyorlar. Demokrasi, darbeler ,değerler konusunda sınıfta kalanlar şapkayı önüne alıp düşünmeliler. Darbecilere hısım,demokrasiye hasım,milletin değerlerine karşı tavır-tutum içinde olmaktan vaz geçilmeli” diye konuştu.

Orman Mühendisleri Odası İyi Sınav Veriyor

Mücadele pratikleri,örgütlenme kültürü ve hak arama yöntemleri açısından sendikal hareketle benzerlikler içeren meslek odalarının; uyguladıkları politikalar,değerlerimize hassasiyet ve duruş açısından halkla yakınlaşmaya ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Yalçın, “Önceden millet bunlar ihtisas kuruluşları bir bildikleri var diye bakıyordu.Kralın çıplak olduğunu öğrendi millet ve bildikleri yok,bilmedikleri çok diye düşünüyor artık” ifadelerini kullandı.

Orman Mühendisleri Odası’nın iyi sınav verdiğini de ifade eden Yalçın, “Memleketin meselelerine,meslek mensuplarının dertlerine odaklanmış bir oda var. Üyelerinizin çoğunluğu aynı zamanda kamu görevlisi. Onlar bizim de doğrudan sorumluluk alanımız içinde. Özel sektördeki üyeleriniz ise mücavir alanımız içerisinde. Sorunların çözümü için Toç-Bir-Sen’imizle birlikte harekete devam edilmesi, yetkili sendikayla toplu sözleşmeden beklentiler için yardımlaşılması doğru bir harekettir. Mesele sadece sorunları sıralamak değildir.Bu kolay olandır.Doğru olan çözüm, kazanım için uğraşmaktır” dedi.

Yalçın sözlerini şöyle noktaladı: “48.Genel Kurulun; ormanlarımız, insanlarımız, oksijen kalitemiz, orman endüstrimiz, orman mühendislerimiz, meslek erbabımız, memleketimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Genel Başkan Hasan Türkyılmaz ve Genel Yönetim Kuruluna başarılar diliyorum.”