Ajanskamu-Özel Haber

Manisa Yunus Emre İlçesinde Öğretmenler başta olmak üzere kıkılık kıyafet yasağı getiren 28 Şubatçı Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne Eğitim Bir Sen'den sert tepki geldi. 

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut ÖNER 28 şubatçı yasakçı zihniyeti Manisaya geri getimrye çalışan unus Emre İlçesi Kaymakamı Ahmet ERDOĞDU'ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne sert çıktı.

ÖNER sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

1980 İhtilalinden kalma yasakçı zihniyetin tek tip insan yetiştirme hayalinin ürünü olan Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin, lokal düzeyde hortlatılmaya çalışıldığı izlenimimizi daha önce yaptığımız açıklamayla kamuoyu ile paylaşmıştık.

Yunusemre İlçemizde daha iyi bir eğitim için çalışmak,eğitimin niteliğini arttırmak yerine darbe ürünü yönetmeliğin öngördüğü pantolonun kumaşı,kazağın yakası,ayakkabının topuk boyu,ense tıraşı ve bıyıkla uğraşan bir yaklaşım sergileniyor.

Bu durum Yeni Türkiye'ye yakışmıyor.

Bu tür eski kafa, kısıtlama ve dayatma içeren, vesayeti yeniden hortlatmaya dönük yaklaşımlar, eğitim çalışanlarını huzursuz etmekte ve eğitime, millete, ülkeye yarar sağlamamaktadır.

Kamuda kılık kıyafet dayatması artık son bulmalıdır.

Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, eğitim çalışanına, kamu görevlisine ‘ne giyeceğine karar veremeyen insan’ muamelesi yapılmış olması kabul edilebilir bir şey değildir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, kılık ve kıyafet özgürlüğü hakkının alınabilmesi için başlattığımız sivil itaatsizlik eylemimiz, kamu görevlileri kılık ve kıyafet özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kararlılıkla sürecektir.

dedi. 

İşte Kaymakamın emriyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ŞENGÜL'ün  Okullara gönderdiği o yasakçı zihniyet ürünü resmi yazı: 

www.ajanskamu.net