Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen yaz okulu sınavları için bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez uygulanan Açıköğretim Fakültesi yaz okulu bul yılda yayımlanan takvime göre yapılması planlanıyor. Koronavirüs sebebiyle tarihin ertelenme olasılığı olsada belirlenen takvime göre yapılacak yaz okulu 23 Ağustos 2020 tarihinde tüm illerde yapılacak. YAZ OKULU NE ZAMAN VE HANGİ İLLERDE YAPILACAK? Yaz okulu sınavı 23 Ağustos 2020 tarihinde yapılacaktır. Yaz okulu sınavının bütün illerde yapılması planlanmaktadır. YAZ OKULUNA KİMLER GİREBİLİR? 1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler. 3- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir. 4- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.  SINAV MERKEZİ TERCİHİ SON TARİHLERİ

Yaz Okulu Sınavı 17 Temmuz 2020 Söz konusu tarihe kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, yaz okulu sınavına ilgili sınav merkezinde girebilir. YAZ OKULU Kayıt Türü İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi** Mazeretli Kayıt Tarihi Süre

YAZ OKULU DERS SEÇME

- Açıköğretim - İktisat - İşletme 06 Temmuz 2020 Pazartesi 10 Temmuz 2020 Cuma 10 Temmuz 2020 Cuma 5 Gün * ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve Dikey Geçiş İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir. ** Kayıt gruplarının Internet Başvuru işlemleri belirtilen tarihlerin ilk günü saat 09.00’da başlayacak, son günü saat 17.00’de sona erecektir. *** Yatay Geçiş ile kayıt yaptıranlar ders ekleyebilir.

SINAV TARİHLERİ

Sınav Türü Sınav Tarihi Güz Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Aralık 2019 Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 18 - 19 Ocak 2020 Bahar Dönemi Ara Sınavı 18 - 19 Nisan 2020 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Haziran 2020 Yaz Okulu Sınavı 22 - 23 Ağustos 2020 Yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.

2- 2019-2020 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.

3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir. Yaz okulunda hangi dersler açılacaktır?

1- Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden ilgili kayıt tarihleri arasında yapılacaktır.