DGS sınav giriş yerleri açıklanıyor.

2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı için geri sayımda sona gelindi. Yüz binlerce öğrencinin lisans eğitime geçiş için katılacağı Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos 2020 günü yapılacak. Sınava 12 gün kala adayların en çok araştırdığı konuların başında sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı konusu oldu. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda DGS hakkında son bilgilere yazımızda yer verdik.

DGS KAÇ SORU?

Dikey Geçiş Sınavı'nda öğrencilere toplamda 120 soru sorulur. Sayısal ve sözel testlerden öğrencilere 60 'şar soru sorulacak. ÖSYM tarafından sınav hakkında yapılan açıklamada, "Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır" denildi.

DGS KAÇ DAKİKA?

Dikeye Geçiş Sınavı 'nda öğrencilere 120 soru için 150 dakika süre verilir. 

SINAV KAÇTA BAŞLAYACAK KAÇTA BİTECEK?

Saat 10.15 'te sınav başlayacak ve 12.45 'te sona erecek. Saat 10.00 'dan sonra sınav salonlarına kimse alınmayacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ

ÖSYM Başkanlığı merkezi sınavların giriş yerlerini  genellikle 10 gün önceden açıklar. 2020 DGS sınav giriş yerlerinin ise 29 ya da 30 Temmuz 'da açıklanması bekleniyor.