2020-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2020-DUS) ve 2020-Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2020-STS Diş Hekimliği), 12 Aralık 2020 tarihinde uygulanacaktı fakat Koronavirüs buna engel olmuş ve sınav ertelenmişti. Başvuruları 27 Ekim – 05 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılan 2020 Yılı STS ve DUS Sınavı'nın ne zaman yapılacağı kesinleşti.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin 30 Kasım 2020 tarihli toplantısında Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu tedbirler kapsamında 1 Aralık 2020 tarihinde Başkanlığımızca ertelenen sınavların, Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda belirlenen yeni tarihleri aşağıda verilmiştir. Kovid-19 salgınının seyrine göre yeni tedbirler alınması durumunda söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler yeniden düzenlenebilecektir.

25 ŞUBAT 2021 TARİHLİ ÖSYM DUYURUSU

07 Mart 2021 tarihinde uygulanacak olan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2020-DUS) ve Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2020-STS Diş Hekimliği) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet  adresinden 25 Şubat 2021 tarihinde saat 11.30'dan itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

07 Mart 2021 tarihinde uygulanacak olan 2020-DUS ve 2020-STS Diş Hekimliği sınavları için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

2020 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2020-DUS) 7 Mart 2021 tarihinde yapılacak. 2020 Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2020-STS Diş Hekimliği) 7 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

2021 DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş) Sınavı 3 Ekim 2021 tarihinde yapılacak. Başvurular 13-23 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacak olup geç başvuru tarihi 2 Eylül 2021 olarak belirlendi. Sonuçlar 27 Ekim 2021 tarihinde açıklanacak. 

2021 STS Diş Hekimliği (Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit) Sınavı 3 Ekim 2021 tarihinde yapılacak. Başvurular 13-23 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacak olup geç başvuru tarihi 2 Eylül 2021 olarak belirlendi. Sonuçlar 27 Ekim 2021 tarihinde açıklanacak.

2021 Yılı DUS saat 10.15'te yapılacak, 150 dakika sürecek. Sınavda 100 soru sorulacak.

DUS Sınav Konuları

Temel Bilimler Testi (TBT)

Anatomi'den 6 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %5.
Histoloji ve Embriyoloji'den 4 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %4.
Fizyoloji'den 6 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %5.
Tıbbi Biyokimya'dan 6 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %5.
Tıbbi Mikrobiyoloji'den 6 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %5.
Tıbbi Patoloji'den 4 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %4.
Tıbbi Farmakoloji'den 4 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %4.
Tıbbi Biyoloji ve Genetik'ten 4 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %4. 

Klinik Bilimler Testi (KBT)

Restoratif Diş Tedavisi'nden 10 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %8.
Protetik Diş Tedavisi'nden 10 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %8.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi'nden 10 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %8.
Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi'nden 10 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %8.
Periodontoloji'den 10 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %8.
Ortodonti'den 10 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %8.
Endodonti'den 10 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %8.
Çocuk Diş Hekimliği'nden 10 soru sorulacak ve testteki yüzdesi %8.

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden sınav ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adayların, sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik veya Y.U. Numarasını, adını, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Adaylar isterlerse sınav ücretini banka şubelerine gitmeden internet aracılığıyla veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilirler.

Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatlice incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık varsa bankadan ayrılmadan önce bu yanlışlığı mutlaka düzelttirmeleri gerekmektedir.

Ek yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında eİŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

2021 Yılı STS Diş Hekimliği Sınavı saat 10.15'te başlayacak ve 150 dakika sürecek. Sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 40 puan alınması gerekmektedir.

Sınava, yurt dışında Diş Hekimliği alanından eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik işlemlerinin yapılması talebi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuran ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sınava girmelerine karar verilen adaylar başvurabilir.

STS Diş Hekimliği Sınavı Konuları

Diş Hekimliği Alanında Test Alanları*

Anatomi
Histoloji ve Embriyoloji
Fizyoloji
Tıbbi Biyokimya
Tıbbi Mikrobiyoloji
Tıbbi Patoloji
Tıbbi Farmakoloji
Tıbbi Biyoloji ve Genetik
Restoratif Diş Tedavisi
Protetik Diş Tedavisi
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi
Periodontoloji
Ortodonti
Endodonti
Çocuk Diş Hekimliği

* Bu tabloda gösterilen alanlar test planının gereklerine göre değiştirilebilir; bir alandan hiç soru sorulmayabileceği gibi burada yer almayan alanlardan da soru sorulabilir.