MEB tarafından yapılan sınavlara öğretmenler tarafından ilgi büyük. Bu sınavlarda gözetmenlik yaparak ya da bina sorumlusu olarak ek gelir kazanmak mümkün. MEB ile ÖSYM düzenlediği sınavlarda sınavı idare etmek, iş ve işlemleri yürütmek sınav görevlisi talebi toplar. Sınavlarda görevli olan kişiler için her dönem belli bir bütçe ayrılıyor. Bu sene için ayrılan bütçe haberimizde!

MEB tarafından yapılan sınavlarda görev alarak ek gelir elde etmek mümkün. Her yıl belli bir bütçe ayrılarak sınav görevli ücretleri ödeniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Açık Öğretim, ilköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, Ehliyet Sınavı gibi pek çok sınavda görev alan öğretmenler sınav görev ücretlerini merak ediyordu. MEB sınav görev ücretleri ile birlikte öğretmenlerin 2021 yılında görev alabilecekleri ÖSYM sınav görevli ücretleri de netleşmiş oldu.

Görevli İşletim Sistemine Nasıl Kayıt Olunur?

Bu konu için ilgili sitede yapılan açıklama şöyledir:

T.C. Yeni Kimlik Kartı olan ücretli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerimiz ile akademisyenlerimiz artık kurumlarına gitmeden https://gis.osym.gov.tr adresinde bulunan "E-Devlet ile Kayıt Ol" butonu vasıtasıyla Görevli İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

Bu işlem için görev bilgileri MEBBİS veya YÖKSİS'ten, fotoğraf ve kimlik bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden temin edilmektedir. Bilgileri temin edilemeyen görevliler kayıt işlemlerini görev yaptıkları kurum veya bağlı oldukları sınav koordinatörlükleri aracılığıyla yapabileceklerdir.

2021 MEB AÇIK LİSE VE ORTAOKUL SINAV GÖREVLİ NET ÜCRETLERİ

2021 yılı Temmuz-Ocak dönemi için; Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Liseye Geçiş Sınavı/Mazeret (Hafta Sonu) Sınavlarında; Bina Yöneticisi, Bina Yönetici Yrd., Salon Başkanı, Gözetmen, Yedek Gözetmen ve Yardımcı Engelli Gözetmenlere anılan Usul ve Esaslar kapsamında ödenecek sınav ücretleri şu şekildedir:

Bina Sınav Sorumlusu: 454.39 TL

Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: 302.92 TL

Bina Yöneticisi(Okul Müdürü): 287.78 TL

Bina Yönetici Yardımcısı (Müdür Yardımcısı): 257.48 TL

Salon Başkanı: 249.92 TL

Gözetmen: 242.35 TL

Yedek Gözetmen: 181.76 TL

Yardımcı Engelli Gözetmen: 302.92 TL

Ayşe Kara