2021 Yılı LGS'de 500 tam puan yaparak şampiyon olan öğrenciler, istedikleri ve hedefledikleri okullara gidecek.
LGS şampiyonları ile yapılan röportaj sonrasında,  tercih zamanında istedikleri okulları tutturabildiklerini belirtiler. 2021 Yılı LGS şampiyonları, hedeflerine ulaşabildiler ve istedikleri okulda okuma fırsatını bulacaklar.

Hürriyet'ten Abdullah ŞANLI ve Zülal ATAGÜN'ün haberine göre; Şampiyonların tamamına yakını İstanbul'daki okullara yerleşirken, en çok tercih edilen özel okul Robert Kolej oldu. 500 tam puan yaptığı halde tercihini yaşadığı şehirden yana kullananlar da oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçlarıyla ilgili kapsamlı iki ayrı rapor yayınlandı.

- Tercih yapan öğrencilerin yüzde 93'ü tercihleri arasındaki okullardan birine yerleşti.

- Sınavlı okulların yüzde 95'i doldu.

- Geçtiğimiz yıl sınavsız yerel yerleştirmede öğrencilerin ilk üç tercihinden birisine yerleşme oranı yüzde 91.6'ydı. Bu oran yüzde 91.98'e yükseldi.

- Bu yıl merkezi sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrenci katıldı ve sınav sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 34.5'ine denk gelen 358 bin 187'si sınavlı okul tercihinde bulundu.

- Tercih yapan öğrencilerden 168 bin 924'ü merkezi sınav puanına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildi. Bu öğrencilerin alt testlerdeki doğru cevap ortalamalarının sınava giren tüm öğrencilerin ortalamalarından yüksek olduğu görüldü.

KAYNAK: HÜRRİYET