2022 EKYS Ne Zaman Yapılacak? MEB EKYS İçin Sınav Tarihini Açıklandı Her yıl binlerce öğretmenin müdür veya müdür yardımcısı olabilmek için katıldığı EKYS için tarih açıklandı. MEB’ de yönetici olmak isteyenler için düzenlenen EKYS, ÖSYM tarafından hazırlanmaktadır.

Sınav tarihi ÖSYM tarafından 20 Mart 2022 olarak açıklandı. Adayların sabırsızlıkla beklediği bu sınav için başvuru tarihleri de 2022 yılının Şubat ayının 3’ ü ile 10’ u arasında.

Başvuru tarihleri

03.02.2022 - 10.02.2022

Sınav Tarihi

20.03.2022

Sonuç Tarihi

08.04.2022

Kimler EKYS’ ye girebilir?

Öğretmen olup müdür ya da müdür yardımcısı olmak isteyen kişiler EKYS’ ye girebilir. Bu sınavda toplam 80 soru ve 150 dakika süre bulunmaktadır. Adayların sınavı geçebilmesi için en az 60 soru yapmaları gerekir.

Bu sınavdan geçip müdür olmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Örneğin bu sınava girip müdür yardımcısı olmak için daha önce müdürlük görevinde bulunmamış olmak gerekir. Bunun haricinde yöneticilik yapmak isteyen kişilerin yetkili öğretmen, kurucu müdür gibi kadrolarda en az 1 ya da 2 yıl görev yapmış olması gerekir.

Kesinleşen başvuru ve sınav tarihlerine göre adayların da sınav hazırlıkları başlamaktadır. Sınava girip yönetici olmak isteyen kişilerin 2022 yılı için Şubat ayının 3’ ü ile 10’ u arasında başvuru yapmaları gerekmektedir. Sınava başvuru yapan adaylar Mart ayında gerçekleşecek sınava girmek için hazırlıklarına devam edebilirler.

Öğretmenlerin yönetici olmak için gireceği EKYS için bu yıl da tüm hazırlıklar devam ediyor. Sınava girmek isteyen öğretmenler başvuru yaptıktan sonra 20 Mart’ ta gerçekleşecek sınav için hazırlık yapabilirler. Sınav gerçekleştikten sonra sonucun açıklanması için adayların 8 Nisan’ a kadar beklemesi gerekmektedir.