2020-2021 eğitim öğretim yılında AÖF bahar dönemi final sınavı sonuçları adayların erişimine açılmış oldu. AÖF sınavı 2. ve 6. yarıyıl dersleri için 29, 30, 31 Mayıs, 4. ve 8. yarı dersleri için 5, 6, 7 Haziran tarihlerinde yapılmıştı.

AÖF Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Anadolu Üniversitesi AÖF sınav sonuçları resmen açıklandı. Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenmek için Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin resmi internet adresi login.anadolu.edu.tr sistemi üzerinden sorgulama işlemlerine başladılar.

AÖF Akademik Durum Neyi İfade Ediyor?

Açıköğretim Sisteminde öğrencinin son Genel Not Ortalamasına göre Akademik Durumu belirlenir.

Akademik Durumlar şu şekildedir:

Başarılı

Uyarı

Mezun

Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu,

Uyarı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını,

Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir.

Açıköğretim Sisteminde Geçici Mezuniyet Belgesi kesinlikle düzenlenmemektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra takip eden birkaç gün içerisinde mezun durum güncellemesi yapılır ve sonrasında da e-devlet sisteminden durumunuzun güncellemesini kontrol edebilir ya da Mezuniyet Belgesi dokümanı alabilirsiniz.