AÖF Sınavı - AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) sınavlarına giren öğrencilerin üç aşamada merakları olmaktadır. Birinci aşamada sınav giriş yeri belgelerinin açıklanmasıyla sınava nerede gireceklerinin belli olması, ikinci aşamada ise sınavda çıkan soruların cevaplarının neler olduğu ve son merhalede de sınav sonuçları merakla beklenmektedir.

Bahar Dönemi Ara Sınavlarını tamamlayan AÖF öğrencileri bir yandan bahar dönemi soru ve cevaplarını beklerken diğer yandan sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. 13-14 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan sınava ilişkin sonuçlar merak ediliyor. Açıklanan AÖF sonuçlarına aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan ulaşılabiliyor.

Milyonlarca öğrenci eğitim öğretim hayatına Açık Öğretim Fakülteleri üzerinden devam etmektedir. Yılda iki dönemde iki kez ana sınavlar gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler arasında vize ve final sınavı olarak adlandırılan sınavların sonuçlarına göre ders geçme sınıf başarısı ortaya çıkmaktadır. Eğitim hayatına Anadolu Üniversitesi'ne bağlı Açık Öğretim Fakültesi'nde (AÖF) devam eden on binlerce öğrenci, katılım sağladıkları 2019 Yılı AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavlarına ait sonuçları bekliyordu.  

Sınav sonuçları Anadolu Mobil'de açıklandı.
SONUÇLAR

2019 Yılı AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavı 13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Cumartesi - Pazar günlerinde gerçekleştirildi.

AÖF sınav sonuçları da sınavların gerçekleştirilmesinin ardından 2 hafta içerisinde açıklanmaktadır. 


Sınav Sonuçlarının İnternette Yayımlanması


Öğrenciler sınav sonuçlarına http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilecekler. Ayrıca dönem içinde yapılacak olan ara sınavı ve dönem sonu sınavı soru ve cevapları sınavların ardından açıklanmaktadır.
Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde Açık Öğretim Fakültesi internet sitesinden açıklanmakta olup sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.
AÖF BAŞARI DEĞERLENDİRMESİ 

AÖF Başarı Değerlendirmesi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi” kullanılır. Bu sistemin uygulama esasları ilgili fakülte kurulunun önerisiyle Senato tarafından karara bağlanır.

Başarı notu, Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir.

Harf notları ve katsayıları şunlardır:

Harf    Notu Katsayısı
AA 4,00
AB 3,70
BA 3,30
BB 3,00
BC 2,70
CB 2,30
CC 2,00
CD 1,70
DC 1,30
DD 1,00
FF 0,00
Bu harf notlarına ek olarak;
DZ: Devamsız,
KL: Kaldırıldı,
MU: Muaf,
SD: Sorumlu Değil,
YT: Yeterli,
YZ: Yetersiz, harf notlu değerlendirmeler de yapılabilir.
DZ harf notu; devam zorunluluğu bulunan derslere devam koşulunu sağlamayan öğrenciye verilir. DZ notu; FF veya YZ harf notuyla eşdeğerdir.

KL harf notu; programdan kaldırılan dersler için verilir.

MU harf notu; öğrencinin bir yükseköğretim kurumunda alıp da başarmış olduğu ve ilgili birimin yönetim kurulu tarafından muaf tutulması uygun bulunan dersler için verilir.

SD harf notu; yapılan ders intibakı sonucu öğrencinin sorumlu olmayacağı dersler için verilir.

YT ve YZ harf notları; ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla not ortalamasına katılması uygun görülmeyen derslerde, başarının gösterilmesi için kullanılır. Başarılı öğrenciye YT, başarısız öğrenciye ise YZ harf notu verilir.
Ders bazında başarı notuna alt sınır uygulanması, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi”ne göre ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.