AÖF sınav sonuçları açıklandı. 29 Mayıs ila 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen AÖD sınavına katılan pek çok öğrenci, AÖF sınav sonuçları için beklemeye başlamıştı. Anadolu Üniversitesi, AÖF sınav sonuçları açıklamasını dün gece saatlerinde yapınca sorgulamalar da başlamış oldu.

AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden öğrenci kimlik bilgileriyle veya e-Devlet girişi ile birlikte görüntülenebilecek.

AÖF CD, DC, DD Harf Notu Geçer Mi?
Anadolu Üniversitesi 2020 yılının Mayıs ayında gerçekleştirdiği değişiklik ile birlikte ders geçme notunu 30'dan 35'e yükseltti. Online sınavlar için ara sınavların etkisi yüzde 25, final sınavının etkisi de 75 olarak belirlendi. Ders ortalaması 35'in altında olan öğrenciler FF harf notuyla dersten kalmış olacak.

CD, DC, DD ve FF harf notuna sahip olan öğrenciler 2.00 ortalamasını tutturdukları takdirde koşullu olarak dersi geçebiliyor.

AÖF Genel Not Ortalaması Nasıl Hesaplanır?

Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenmektedir. Bu amaçla, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten bağıl değerlendirme sonucunda belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması ortaya çıkar.

Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir.

Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır.