2020 EKYS sonuçları bugün açıklanıyor. 

2020 EKYS sonuçları için bekleyiş sona erdi. 15 Mart 2020 tarihinde yapılan EKYS sınavı sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklanacak.54 bin yönetici adayı öğretmeninin girmiş olduğu EKYS sınavıbu yıl ikinci defa yapıldı.EKYS sınavı sonrası gerek sitemize gelen mesajlarda gerekse  yapılan yorumlarda EKYS sınavının zor oldugu yönünde görüşler vardı. Bu görüşler doğrultusunda EKYS 2020 sınavının zor bir sınav olduğunu söyleyebiliriz.

EKYS 2020 Sonuçları ne zaman ve nereden bakılacak?

ÖSYM, EKYS sonuçları için sadece tarihi 9 Nisan olarak belirtti. Sonuçlar için bir saat belirtmedi. Gün  içerisinde 2020 EKY sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr web sitesinde ilan edilecek. EKYS sonuçlarınızı öğrenebilmek için T.C kimlik no ve aday şifreleri bilgisi girişi yapılarak öğrenilebilecek.

EKYS sonuçlarına itiraz nasıl yapılacak?

EKYS sonucuna itiraz etmek isyeyen öğretmenler sınav açıklanma tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisiden ÖSYM sayfasında bulıunan genel dilekçe örmegini kullanarak itiraz edebilirler.

EKYS sonuçları açıklandı bundan sonraki süreç nasıl  olacak?

EKYS sonuçlarının açıklanamasıyla birlikte okullara ilk  defa  yönetici olarak atanmak isteyenker öncelikler EKYS sonuçlarına göre en az 60 puan alması gerekiyor.

60 puan ve üstü alan adaylar mevcut yöneticilerin atamanmasından sonra boş kalan ve yeni açılan eğitim kurumlarının ilan edilmesinden sonra mülakata ise  puan sıralamasına göre ilan edilen  kadroların 3 katı kadar aday çağrılır.

Mülakatta 60 puan ve üsütü alan adaylar tercih hakkı kazanır atamaya esas paunalar ise Yazılı sınavın yüzde 80'i mülakatın ise yüzde 20'i si hesaplnarak oluşan yeni puana göre atama yapılır.

2020 EKYS sonuçları puanlar ve sonra ki süreç  hakkında tüm yorumlarınız bu paylaşımımız altında yapabilirsiniz.