Çalmadığınız sınav kalmadı… Kurmaylık sınavları, Polis Akademisi, KPSS, ÖSS, YDS, ÜDS, KPDS…

Öyle anlar geldi ki, her tarafa hükmettiğinizde de soruları bile kendiniz hazırladınız, yine kendi tarikatınıza dağıttınız.

Öyle anlar oldu ki… 15 Temmuz sonrası bile soruların halen çalındığı konuşuldu.

Ne olduysa oldu, o çalınan sınavlarla profesör, doçent olan, üst düzey bürokratik görevlere getirilen, doktor olan binlerceniz hala yerlerindeler.

Hiç unutmuyorum, sıfır İngilizcesi olan bir profesörün sınav sorularının kendisine verildiğini en yakınındaki profesörlerin bana anlattığı günü… O profesör hala görevde mesela…

Olan oldu deniyor ve artık kimsenin bunları takip ettiği de yok!

***

Dünkü KPSS skandalının geleceği noktanın ne olacağını bilmiyoruz. Tahmin de edemiyoruz. Bu işin arkasında tarikatlar mı var, yoksa bambaşka bir şey mi umarım ortaya çıkar.

Dün gördük ki, koca bir devlet gözümüzün önünde yıkılıyor.

Düşünün, bir devlet kurumu alenen yalan söyleyebiliyor. İşte ÖSYM… İddiaların ortaya atılmasının ardından yaptığı açıklama şuydu:

“Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.”

Geldiğimiz rezilliğe bakın!

20 soru tıpatıp aynı… Ve koca kurum, ‘asılsız’ diyebiliyor.

Ayrıntılar yakında ortaya çıkar umarım.

Şimdi başka bir olaya dikkat çekelim…

***

2019 yılıydı. Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile şaibelerin olduğu söylenmişti. Gazeteci Fethi Yılmaz TUS sorularının çalındığı iddialarını gündeme getirmişti.

Peki ne oldu bu iddialar?

***

Bir dershane var.

Adı TUSDATA.

Bu dershane TUS konusunda saltanatlığını ilan etmiş bir yer. Her yıl TUS’ta birici çıkarıyor ve hatta ilk 100’e onlarca öğrenicisini sokmayı başarabiliyor.

Hekimlere göre, kıymetli hocaları var. Bu hocalardan biri ayrıldı ve sosyal medyada çok çarpıcı olan şöyle bir iddiada bulundu.

“Kul hakkını düşünmeden başkasının yerine sınava giren, hocalarının ve çalışanlarının özel hayatını kayıt altına alıp tehdit eden, temsilcilerini fişleten, çalışanlarının emaillerini kırdırıp özel mesajlarını okuyan, sermayesi yalan, işi gücü algı manipülasyonu olan, doktorların ahlaksız olduğunu düşünen kişinin (Sammy Databes’in) psikiyatrideki tanısı sizce nedir?”

Daha sonra silinen bu yorum, ortalığı karıştırdı. Yorumda bahsedilen kişi Uz.Dr. Sami Selçukbiricik, yani TUSDATA dershanesinin sahibi.

Bakın iddia çok büyük…

Dershane sahibi Selçukbiricik, hocalara ders anlatması için bir iPad dağıtıyor, buradan özel sitelere giren hocaları tespit edip şantaj yapıyor. Herkesi fişliyor, kimin hangi gruplara, örgütlere üye olduğundan, fikirlerinin ne olduğuna kadar her şeyi öğreniyor.

Peki bu fişlemeyi sadece eğitimci hocalara mı yapıyor?

Hayır… Öğrencilerine de aynı fişlemeyi yapmış!

Genç Klinisyenler Kulübü adı altında Tıp Fakültesi öğrencilerinin kişisel verilerini yasa dışı topladığı da ortaya çıkmış. Sami Selçukbiricik hakkında hapis talebi ile iddianame düzenlenmiş.

14 müştekisi olan davada savcılık, Selçukbiricik’in Tıp fakültelerindeki öğrencilerin bilgilerini yasadışı şekilde topladığı ve kaydettiğini tespit etmiş.

Neler toplamamış ki!

Selçukbiricik, çok sayıda öğrencinin TC kimlik no, e-posta, telefon, ev adresinin yanında yasalara aykırı olarak ‘Komünist, Sosyal Demokrat, Alevi, Ülkücü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hocaefendi Cemaati, Muhafazakar, açık, kapalı’ diye mezhep, siyasi görüş, sosyal grupları ile öğrencilerin üyesi olduğu kulüp ve dernekler, gittiği kurslar, sınıfta sevilme durumu, kavgalı ve küs olduğu kişiler, babasının işi, gelir durumu ve mesleği, sağlık durumu, sevgilisi, eski sevgilisi, kaldığı yurdu, kız öğrencilerin sempatiklik, girişkenlik derecesi, tatlı dillilik, güleryüz ve işlerine yarama durumu… vb. gibi tüm bilgileri topladığı ortaya çıkmış.

***

Sami Selçukbiricik ve dershanesi ÖSYM ile de 2015’e kadar kavgalı. Hatta bir TUS’la ilgili sınavda bazı soruların yanlışlığı ile ilgili Selçukbiricik ve ekibi şikayet ediyor, ÖSYM de buna karşılık çok sert bir açıklama yapıyor.

Ve işte bu açıklamayla çok çarpıcı bir gerçek daha ortaya çıkıyor.

ÖSYM, en büyük TUS dershanesinin sahibinin bazı öğrencilerinin yerine sınava girildiğinin tespit edildiğinin ancak olayın zaman aşımına uğradığını açıklıyor.

Ve bu kişi en büyük TUS dershanesinin sahibi.

Fakat şimdi gelelim asıl konuya…

Bu dershanenin Tıpta Uzmanlık Sınavı öncesinde soruların WhatsApp gruplarında paylaşıldığı iddia edildi. Soruların çalındığı bir anda hekimler arasında yayıldı.

Onlarca hekim şikayette bulundu.

Konu dallanıp budaklanınca, TUSDATA adlı dershane açıklama yaptı ve sınava giren hocaların soruları ezberlediğini, daha sonra da bunları medyadan paylaştığını öne sürdü.

O dönemlerde dershanede eğitim alan öğrencilerle konuştum. Eğitimcilerin bile soruların TUSDATA’dan mı çıkıp çıkmadığını sorduğunu, buna dair derin şüphelerinin olduğunu konuştuklarını öğrendim.

***

Şimdi bir de şu olaya bakın…

TUS sınav sorularının birebir aynısını bulup bunu yayımlayan tek bir dershane var. Sizce kim?

TUSDATA…

Yazının Devamı İçin TIKLAYIN