TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ YAYINEVİ 

Odatv'nin ulaştığı bilgilere göre velilerin, öğrencilerin ve okul sahiplerinin isyan ettiği LGS'deki sınav sorularının Sinan Kuzucu yayınevinin test sorularıyla benzerlik gösterdi. 

21 Şubat 2020 tarihli Milliyet gazetesi haberinde de "MEB soruyor Sinan Kuzucu Yayınları önceden biliyor!" başlıklı bir haber yayımlandı. 

Haberde "Bu yıl 6 Haziran günü gerçekleşecek olan LGS’de yine Sinan Kuzucu Yayınları’nın test kitaplarını çözen çocukların başarısı konuşulacak. Biz 2020 yılındaki LGS'de 90 sorudan 32'sini tıpatıp aynısı olarak yakaladık. Bu çok ciddi bir oran. Soruların içeriği, renklendirmesi, hatta kağıdın cinsine kadar LGS soru kitapçığı ile birebir aynı" ifadeleri kullanıldı.

CHP'Lİ KARABIYIK BAKAN SELÇUK'A ODA TV'DEN YANIT VERDİ 

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık LGS'deki şaibe iddialarını Odatv'ye değerlendirdi. 

Karabıyık dün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a LGS'deki şaibe iddialarını sormuştu. 

Eğitim danışmanı Sadık Gültekin'e konuşan Bakan Selçuk şaibe iddialarına verdiği yanıtta "Biz yıl içinde örnek soruları her ay yayınladık. Sadece 3 soru daha önce yayınladığımız sorulara benzer. Bunu iddia eden her kimse bu iddiaları ıspatlaması gerekiyor. Ortada somut delil yok. Biz hiç kimseden soru almayız, kimsenin de sorusunu yayımlamayız" dedi. 

Odatv'ye konuşan CHP'li Karabıyık, Bakan Selçuk'a yanıt verdi. 

Delili kendisinin değil Bakan Selçuk'un ispatlaması gerektiğini ifade eden Karabıyık, "Bizi sabahtan akşama okul sahipleri, öğretmenler, veliler aradı. Ben de bunu ispat ettim demiyorum. Böyle bir şaibe iddiası var. İnceleyin bunu açıklayın diyoruz" dedi. 

"BÖYLE ŞEY OLUR MU"

Soruları kendilerinin de incelemek istediklerini ancak sorulara ulaşamadıklarını kaydeden Karabıyık, "Biz bir komisyon kurduk. Yayınevinin testlerine ulaşmaya çalışıyoruz. Bir kısmına da ulaştık. Vatandaşın sesi olmaya çalışıyoruz. Şu anda yayınevinin test soruları örtülmüş, gizlenmiş ulaşılmasın diye. Milli Eğitim Bakanlığı soruya soruyla yanıt veriyor. Böyle şey olur mu. Nasıl 3 tanesi benzerlik gösteriyor. Diğerleri de uymuyor desin" ifadelerini kullandı. 

Uğur Can Biçer 

Odatv.com