Kovid19 salgınıdan en fazla darbeyi gören eğitimde, lise öğrencileri ilk dönem yazılı sınavlara girememiş ve karne alamamıştı. İkinci döneme bırakılan lise yazılı sınavları Mart itibariyle okulların planlamasına göre yapılacak. Yüz yüze yazılı sınavlara girecek öğrenciler 1 Kasım'a kadar olan konulardan sorumlu olacak.

Lisede öğrenim gören öğrenciler Mart ayında geçtiğimiz dönemde giremedikleri sınavlara tabii tutulacaklar. MEB tarafından açıklanan tarihleri kapsayacak şekilde okullarda yazılı sınav takvimi hazırlanarak duyurulacak. Sınavlarda 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen müfredattan sorulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimin ilk dönem sonuna kadar sürmüştü. Liselerde ilk dönem notları ertelenmiş ve 2. dönemde sınavların yapılarak 1. dönem notlarının oluşturulacağı açıklanmıştı. Öğrenciler Mart ayı içinde okullarında yapılan programa göre sınavlara girecek. İşte detaylar...

1. DÖNEM NOTLARI 2. DÖNEME BIRAKILMIŞTI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavlarla ilgili yeni kararı sosyal medyadan paylaştı. Ardından detaylar Milli Eğitim Müdürlüklerine ve okullara gönderildi. İlkokulda ve Ortaokulda 1. dönem notları ders içi etkinlik notlarına göre belirlendi, yapılması planlanan 1. dönem sınavları iptal edildi. Liselerde ise sınavlar 2. döneme ertelendi. İlk dönem karne verilmedi. İlk dönem notları da 2. dönem belli olacak.

Liselerde Sınavlar Ne Zaman, Nasıl Yapılacak?

Liselerdeki sınavlar, 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Zümre öğretmenleri ve okul idareleri ortaklaşa sınav takvimini hazırlayıp öğrencilere bildirecek. Sınavların kapsamı 1 Kasım 2020'ye kadar işlenen konulara kadar olacak. Sınav notları E-Okul sitemine işlenecek. Günde en fazla 2 (zorunlu hallerde 3) sınav yapılabilecek. Sınav süresi 40 dk olacak.