2023 yılında her alanda gelecek zamlar merak edilirken, ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda görev alanlara ödenen ücrete de gelecek olan zam merak konusu. Sosyal medya konuyla ilgili birçok yorum bulunuyorken sizler için konuyla ilgili bilgileri derledik.

Denklikte 'sıralama' kriteri getirildi, kolay diploma devri kapandı Denklikte 'sıralama' kriteri getirildi, kolay diploma devri kapandı

Her yılbaşından diğer kamu çalışanları gibi öğretmenlerin maaşlarına, ek ders ücretlerine ve aldıkları görev ücretlerine de zam gelecek. Öğretmenler verdikleri haftalık 15 ders karşılığında maaşlarını alıyorken, 15 ders üzeri için ek ders ücreti alırlar. Bunun yanında öğretmenler ÖSYM ve MEB tarafından yapılan sınavlarda görev alarak gelirlerine ek ücret alabilirler. Her yıl MEB tarafından yapılan LGS, bursluluk, ehliyet sınavlarında görev alabildikleri gibi, ÖSYM tarafından yapılan AYT ve TYT, KPSS, ALES gibi sınavlarda da görev alabilirler. Öğretmenler aldıkları bu görevler karşılığından oturum başı ödeme yapılır.

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı olarak öğretmenlere görev verilir. Her birinin aldığı ücret ise farklılık gösterir.

Asgari ücrete zam gelmesinin ardından sosyal medyada öğretmen maaşları ne kadar olacak sorularının yanında, öğretmenlerin sınav görev ücretleri ne kadar olacak soruları da gündem oldu. Sosyal medya ortamlarında 2023 ÖSYM gözetmen ücreti ne kadar, 2023 ÖSYM salon başkanı ücreti ne kadar gibi sorular tartışılmaya başlandı.

ÖSYM 2023 Sınav Görevli Ücretleri Ne Kadar?

2023 yılı için her alanda kamu personellerine zam yapılacak. Öğretmenlerin Ocak- Haziran dönemi için maaşlarına yapılacak zammın yanında, ek ders ve sınav görevi ücretlerinin de aynı oranda artırılması bekleniyor.

2022 Temmuz ayında yapılan zamlar ile sınav görevi ücretleri görev çeşidine göre aşağıdaki gibi olmuştu:

Gözetmen: 300 TL
Yedek Gözetmen: 263 TL
Yardımcı Engelli Gözetmen: 427 TL
Salon Başkanı: 340 TL
Bina Sınav Sorumlusu: 625 TL
Bina Yöneticisi: 426 TL
Bina Yöneticisi Yardımcısı: 350 TL

2023 ÖSYM sınav görevi ücretlerinin ise öğretmen maaşlarına gelecek olan zammın netleşmesinin ardından belirlenmesi bekleniyor. Sınav görevli ücretleri açıklandığından sitemizden ulaşabilirsiniz.