TUS tercihlerinin ne zaman yapılacağı ve TUS kontenjanlarının ne zaman belli olacağı binlerce aday tarafından sorgulanmaya devam ediyor. TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sonuçları hakkında bir son dakika açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ÖSYM tarafından TUS sonuçlarının bugün açıklanabilecekğini ifade etti. Koca, 'Bugün ÖSYM tarafından açıklanabileceğini söylemek istiyorum. 11 bin 500'e yakın uzmanlık öğrencisi kadrosu açılmış olacak.' diyerek binlerce adaya müjdeyi verdi. Peki, TUS kontenjanlarına nasıl bakılır, listeler nereden görüntülenir? TUS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar ve TUS tercih ekranı...

BAKAN KOCA AÇIKLADI: TUS TERCİH TARİHLERİ VE KONTENJANLAR BUGÜN AÇIKLANABİLİR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TUS'a dair yeni bir açıklama yaptı:

"TUS genelde kontenjanlar açıklandığında açıklanmış oluyordu. Bu yıl Sağlık Bakanlığı kadrolarının üzerindeki adaletsiz bir durumu düzenlemek üzere bildiğiniz gibi Meclisimizden bir kanun geçti. Doğrusu biz o yasanın geçmesini bekledik. ÖSYM'ye daha önceden zaten bildirmiştik. Bugün ÖSYM tarafından açıklanabileceğini söylemek istiyorum. 11 bin 500'e yakın uzmanlık öğrencisi kadrosu açılmış olacak."

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TUS tercih kılavuzu ve kontenjanlar henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından duyurulmasının ardından TUS 2022 tercih tarihleri belli olacak ve detaylar haberimizde yer alacak.

TUS TERCİHLERİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ

TUS TERCİHLERİ NEREDEN YAPILACAK?

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.

Yerleştirme işleminde ise 2022-TUS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak.