27 - 28 Haziran tarihlerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan YKS'de görev alacak öğretmenlerin bu hizmet için ne kadar ücret alacağı merak edilen konuların başında geliyor.

ÖSYM tarafından öncelikle Temmuz ayına ertelenen sonrasında tekrar Haziran’a çekilen ve bu sebeple öğrencilerin büyük tepkisini çeken Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda görev alacak öğretmenlere bu sınav görevleri için ne kadar ücret ödenecek?  İşte Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda görev alacak olan öğretmenlere ödenecek salon başkanı ve gözetmen ücretleri

ÖSYM’nin açıkladığı son kararlara göre Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavla ilgili; sınav merkezleri belirlendi ve görev alacak öğretmenlerin görevlendirme tebliğleri yapıldı. Salon başkanı, gözetmen ve yedek gözetmen olarak çeşitli kademelerde görev alacak olan öğretmenlere söz konusu görevleri ve sorumlulukları geçtiğimiz günlerde tebliğ edildi. Peki, ÖSYM tarafından YKS'de görev alacak öğretmenlere sınav ücreti olarak ne kadar ücret ödenecek? Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’ndaki görevleri kendilerine tebliğ edilmiş olan öğretmenler, salon başkanı, gözetmen ve yedek gözetmen statülerinde ne kadar ücret alacaklar? İşte detaylar...

YKS’de Görevli Öğretmenlerin Alacakları Ücretler Belirlendi

Geçtiğimiz aylarda, 2020 senesinin ilk altı aylık döneminde gerçekleştirilecek sınavlar için ÖSYM tarafından öğretmenlere ödenecek olan sınav görevi ücretleri belirlenmişti. O dönem belirlenen ücret çizelgesi üzerinden 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda salon başkanı, gözetmen ve yedek gözetmen statülerinde görev alacak öğretmenlerin alacakları ücretler şu şekilde:

27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS'de görevli Bina Sınav Sorumlusu ücreti: 369 TL

27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’de görevli Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı ücreti: 246 TL

27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’de görevli Bina Yöneticisi ücreti: 246 TL

27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’de görevli Bina Yönetici Yardımcısı ücreti: 221 TL

27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’de görevli Salon Başkanı ücreti: 221 TL

27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’de görevli Gözetmen ücreti: 184 TL

27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’de görevli Yedek Gözetmen ücreti: 147 TL

27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’de görevli Yardımcı Engelli Gözetmen ücreti: 246 TL

NOT: Yukarıda belirtilen rakamlar yuvarlanarak hesaplanmıştır. 2020 yılı Ocak - Haziran dönemi çerçevesinde dikkate alınmalıdır. Vergi dilimindeki oranlara bağlı olarak değişiklikler gösterebilir.