ÖSYM takvimine göre YKS sonuçlarının açıklanma tarihi daha önce duyurulmuştu. 2020 YKS sonuçlarının daha erken tarihlerde açıklanması mümkün mü? 2020 YKS sonuçları ile ilgili alınan bilgileri ve resmi kaynakların açıklamalarını haberimizde bulabileceksiniz. 2020 YKS sonuçları adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Özellikle YKS'de soruların Mabel Matiz sorusunun iptal edilme iddiaları da sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Koronavirüsün ülkemizde yayılması ile birlikte tüm sınavların tarihleri, müfredatları, soru sayıları hatta sınavların süreleri bile değiştirildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan tedbirler ışığında YKS için  TYT ve AYT testlerinin yapılacağı tarihler bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı Başkanlığında toplanan Bakanları Kurulu kararı ve daha sonra ÖSYM'nin açıklaması ile değiştirilmişti. 2020 YKS ülkemizde 81  ilde büyük bir sorun yaşanmadan tamamlandı. YKS'nin tamamlanmasının ardından adaylar sosyal medyada 20 YKS sonuçlarının açıklanma tarihini merak ediyor. Bu konu ÖSYM resmi hesaplarına her gün onbinlerce tweet atan adaylar, YKS sonuçlarının açıklanmasını büyük bir merakla bekliyor.

PEKİ YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayınladığı takvime göre iki milyonu aşkın adayın katılım sağladığı YKS sonuçları için tarih verildi.

YKS sınav sonuçları, 28 Temmuz 2020'de açıklanacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sosyal medyada yayılan bir iddiaya göre YKS sonuçlarının daha erken bir tarihte açıklanacağı bilgisi var. LGS sonuçları bugün açıklandı YKS sonuçlarının da önümüzdeki hafta açıklanacağı iddia ediliyor. Tabi bu bir iddia... ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları daha önce belirlendiği gibi 28 Temmuz'da açıklanacak. Daha sonra adaylar tercih sürecine girecek..