Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası heyecanla bekleniyor. Nisan ayında yapılan kura çekilişiyle gruplar belli olmuştu. Futbolseverler de 2022 Dünya Kupası’nı ne zaman başlayacağını ve grupları merak ediyor. Peki, 2022 Dünya Kupası ne zaman başlıyor? Dünya Kupası’na hangi ülkeler gidiyor? İşte 2022 FIFA Dünya Kupası'nda gruplar!

2022 FIFA Dünya Kupası için gözler maçların oynanacağı tarihe çevrildi. Futbolseverler Dünya Kupası’nın ne zaman, nerede oynanacağını ve katılacak ülkeleri araştırıyor. Peki, 2022 Dünya Kupası ne zaman başlıyor? Dünya Kupası’na hangi ülkeler gidiyor? İşte 2022 FIFA Dünya Kupası'nda gruplar!

2022 DÜNYA KUPASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nda gruplar nisan ayında açıklanmıştı. Dünya Kupası, 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Grup maçları, 21 Kasım-2 Aralık tarihlerinde oynanacak. Turnuvanın açılış maçında A Grubu'nda ev sahibi Katar ile Ekvador karşılaşacak. Dünya Kupası, 18 Aralık'taki final maçıyla sahibini bulacak. 2022 FIFA Dünya Kupası finali Katar'ın Lusail Stadyumu'nda oynanacak.

DÜNYA KUPASI’NA HANGİ ÜLKELER GİDİYOR?

Dünya Kupası'na gidecek ülkeler şu şekilde:

Katar, Brezilya, Belçika, Fransa, Arjantin, İngiltere, İspanya, Portekiz, Meksika, Hollanda, Danimarka, Almanya, Uruguay, İsviçre, ABD, Hırvatistan, Senegal, İran, Japonya, Fas, Sırbistan, Polonya, Güney Kore, Tunus, Kamerun, Kanada, Ekvador, Suudi Arabistan, Gana